odpocet
5 dní
21 hodin
37 minut
45 sekund

Nože na chléb a pečivo

Zobrazit filtry
Zobrazit filtry
Řadit dle
12 položek celkem
Černá Zrušit filtry
4143a
1 329 Kč
WU1035045720
211009 1 nuz na chleba alpha pom 32 cm cerna gude
6 700 Kč
GUDE143132RL
165260 nuz na chleb fibre karbon 2 de buyer 26 cm
2 549 Kč
DB428626
Nerezový nůž na chléb COMFORT K2213444 Tefal 20 cm TEFK2213444
Nůž na pečivo Swiss Modern Victorinox černý 22 cm VN6907322WB
Nerezový nůž Chef ICE FORCE K2320214 Tefal 20 cm TEFK2320214
210553 nuz na chleba ran plus 23 cm cerna yaxell
5 790 Kč
YAX36608
177182 nuz na chleb s vlnitym vybrusem ze serie 1905 v delce 21 cm 7e6bcdb86b29752dd2058f628a281b27
2 660 Kč
FDCK8193921
Nerezový nůž na chléb ICE FORCE K2320414 Tefal 20 cm TEFK2320414
176993 nuz na chleb s vlnitym vybrusem v delce 21 cm
690 Kč
FDCK8503921
Nůž na pečivo Twin Grp Zwilling 11 cm
–5 %
377 Kč
399 Kč
ZW38726110

Nůž na chleba - nůž do každé kuchyně

Co dělá nůž nůž na chleba?

nůž na chleba je dlouhý nůž se zoubkovaným ostřím. Obvykle je dostatečně pružný a jemný, aby udržel chléb neporušený a zároveň ho nakrájel. Vroubkovaná čepel umožňuje krájet měkký chléb a procházet jeho kůrkou bez zubatých okrajů a bez rozdrcení a zploštění bochníku. Tento typ nože je jedním ze tří základních nožů do každé kuchyně - viz náš dokonalý průvodce nákupem nože zde.

Na stránkách Kulina najdete kvalitní nerezové nože na chléb spolehlivých značek, jako jsou Wusthof, Zwilling nebo WMF. Můžete si také vybrat kované nože na chleba holandské značky Forged nebo se podívat na naše nejprodávanější nože na chleba zde.

K čemu se používá nůž na chleba ?

nůž na chleba je velmi univerzální a lze ho použít nejen ke krájení chleba. Díky vroubkovanému ostří je ideální pro krájení měkkých (piškotových) i hutných dortů (librových), veškerého ovoce a zeleniny s tvrdou slupkou - rajčat, ananasu, dýně, melounu atd.

Jak nabrousit nůž na chleba?

Nůž na chléb by se měl brousit, ale nemusí se brousit tak často jako kuchařský nůž. Automatický brousek na nože zoubkované brousek na nože neexistuje, takže je třeba brousit ručně. K nabroušení nože s vroubkovaným ostřím budete potřebovat keramickou nebo ocelovou ocílka. Vezměte nůž na chleba, položte jej na tyč a několikrát s ním pohněte nahoru a dolů. Musíte to udělat zub po zubu po celé délce nože a jemně projít tyčí skrz každé vroubkování. Nůž můžete také odnést k odborníkovi.

Jak se starat o nůž na chleba?

Pokud chcete, aby vám nůž na chleba vydržel dlouho, dodržujte tato jednoduchá pravidla pro čištění a skladování nožů:

  • nože jsou často vhodné do myčky, ale doporučujeme čistit nůž ručně, protože čisticí prostředky v myčce mohou poškodit povrch ocelové čepele
  • pokud má nůž dřevěnou rukojeť, nedávejte ho do myčky nádobí
  • abyste zabránili vysychání dřevěných rukojetí, pravidelně je mažte lněným olejem nebo včelím voskem
  • ukládejte nůž odděleně, aby se čepele neztupily. Použijte blok na nože nebo pouzdro na nůž
  • pravidelně brousit nůž