Železná pánev WOK Mineral B deBuyer 40 cm de Buyer
Kód: DB561840Související produkty
Detailní popis produktu
Mineral B Element je série ocelových pánví francouzské firmy de Buyer. Společnost de Buyer má tradici již od roku 1830 a je celosvětově uznávaná především v profesionální sféře, kde jsou ocelové pánve velmi oblíbené pro jejich nenahraditelné vlastnosti při restování masa či zeleniny. Řada pánví Mineral B Element je vyrobena z kvalitní těžké oceli s povrchovou úpravou na bázi včelího vosku. Ten je chrání před zoxidováním a zvyšuje přirozené nepřilnavé schopnosti pánví, které se navíc s každým dalším použitím zlepšují. Pánve jsou určeny na všechny typy varných zdrojů včetně indukce. Ocelové pánve Mineral B Element jsou 100% přírodní, EKO-logické a recyklovatelné.
Pánve z řady Mineral B Element lze používat v troubě pouze na krátké dopékání, a to maximálně na 10 minut do teploty 180°C. V případě delšího pobytu pánve v troubě by mohlo dojít k poškození lakované rukojeti. Pokud preferujete pánev, kterou lze používat i v troubě na neomezeně dlouhou dobu, zvolte raději pánev ze série Mineral B Element PRO nebo pánev French Collection B Element.
Pánve Mineral B Element ve stručnosti:
- Pánve jsou ideální na prudké restování masa či zeleniny a grilování. Na křupavé palačinky a dokonalé omelety.
- Ocel je 100% přírodní materiál s povrchovou úpravu založenou na včelím vosku.
- Pánve Mineral B Element nejsou opatřeny žádným umělým nepřilnavým povrchem, neobsahují PFOA ani PTFE.
- Bez přidaných chemikálií - výroba šetrná k životnímu prostředí.
- Ekologické a recyklovatelné.
- Molekuly železa z pánve jsou zdraví prospěšné.
- Pánve lze používat při velmi vysokých teplotách, při kterých se připravovaný pokrm velmi rychle zatáhne a nedojde k úniku vitamínů ani výživných látek.
- Čím více se pánev používá, tím lepší jsou její nepřilnavé vlastnosti.
- Vynikající tepelná vodivost.
- Robustní provedení, velmi dlouhá životnost.
Jak pečovat o pánve MINERAL B:
- Ocelové pánve de Buyer jsou pánve na celý život a mají také celoživotní záruku. Ta se však nevztahuje na reklamace způsobené špatným používáním. Před prvním použitím si proto prosím pečlivě přečtěte návod.
- Ocel je přírodní materiál a pánve jsou vyráběny ručně. Mohou mít tedy drobné přirozené estetické nedokonalosti.
- Před prvním použitím pánev vybalte z originálního obalu a omyjte houbičkou pod horkou tekoucí vodou. Odstraňte vosk z vnější strany pánve, aby se neznečistila varná deska, následně pánev vysušte.
- Pánev tzv. vypalte, na postup se můžete podívat ve videu vpravo. Zapněte plotýnku na maximální výkon a položte na ni pánev. Do pánve nalijte cca 1-2 mm oleje a nechte zahřívat dokud nezačne olej kouřit = vypálení je hotové (během vypalování pánví otáčejte, aby se olej dostal i na vnitřní boky, pánev začne na dně místy tmavnout).
- Nechte pánvičku zchladnout a zbytek oleje vytřete ubrouskem či hadříkem, neomývejte, aby zůstal ochranný film a zabránilo se vzniku rzi, pánev je připravena k použití.
- Pánev stačí po použití vytřít papírovou utěrkou, naolejovaný povrch pánev chrání. Skladujte na suchém místě.
- Mycí prostředky používejte jen výjimečně a NIKDY nedávejte pánev do myčky ani ji nenechávejte odmočit!!!
Postupné tmavnutí pánve je přirozené, zajišťuje lepší nepřilnavost povrchu. Případně vzniklý rez lze odstranit hrubou stranou houbičky a pak naolejovat, není důvodem k reklamaci pánve. - U indukce nenechávejte pánev ohřívat prázdnou a nevyužívejte funkci booster, použijte nižší výkon.
How to season a carbon steel pan?
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.