Sous Vide hrnce a příslušenství

13 položek celkem
Vakuovačka LONO WMF
Vakuovačka LONO WMF
Skladem (>5 ks)
4 635 Kč
WM0419070011
Fólie do vakuovačky Lono WMF 30 x 600 cm 2 role
690 Kč
WM419980041
166526 vakuovacka fs 3610 severin
1 399 Kč
SEVEFS3610
media 3922663
499 Kč
SEVEZU3616
product 3921726
579 Kč
SEVEZU3625
ZB3618 Behaelter SEVEZU3618
166574 folie do vakuovacky zu 3615 severin
699 Kč
SEVEZU3615
166361 folie do vakuovacky zu 3614 severin
319 Kč
SEVEZU3613
stáhnout (6).jfif TEFXA254010
media 3922663
599 Kč
SEVEZU3617
166361 folie do vakuovacky zu 3614 severin
399 Kč
SEVEZU3614
Tefal Vacupack Folie XA256010 TEFXA256010

Vakuová varná konvice Sous-vide - váš neobvyklý kuchyňský pomocník

Francouzský výraz sous vide, který v překladu znamená "ve vakuu", označuje metodu vaření, při níž se potraviny vloží do vzduchotěsné nádoby a ponoří do hrnce s vodou, která se zahřeje na určitou teplotu.

Jaké jsou největší výhody vaření sous vide?

Ačkoli vaření metodou sous vide vyžaduje specifické vybavení a více času, má některé velké výhody.

  • máte velkou kontrolu nad dobou vaření. Potraviny lze připravit a vakuově uzavřít až den předem a nechat je pomalu vařit ve vodní troubě. Jídlo můžete připravit přes noc a servírovat ho, kdykoli budete chtít.
  • nemusíte sami kontrolovat teplotu - maso a ryby můžete vařit po nastavenou dobu, aniž byste museli sami kontrolovat teplotu
  • vaření metodou sous vide je bez použití rukou! - stačí jen vakuově zabalit potraviny, vložit je do vody, nastavit teplotu a odejít
  • Sous vide zachovává více živin a vitamínů než jiné způsoby vaření.
  • vařiče sous vide umožňují křehčí maso
  • sous vide lze vařit téměř cokoli, někteří šéfkuchaři ji používají i k vaření vajec na měkko.

Jak se používá vakuový hrnec Sous-vide?

Pro začátek budete potřebovat alespoň tři věci: vodu, velkou nádobu a uzavíratelný sáček. Nejběžnějším typem prémiových uzavíratelných sáčků jsou vakuově uzavíratelné sáčky, které můžete získat na našich webových stránkách.

Vzhledem k tomu, že vařením sous vide se chuť jídla zintenzivňuje, doporučujeme před zabalením do sáčku použít malé množství koření na dochucení jídla. Sáček jednoduše naplňte, vymačkejte z něj vzduch a vložte jej do teplé vodní lázně v nádobě.

Jaké jsou základní požadavky na vařič sous-vide?

Kromě vařiče sous-vide budete potřebovat další vybavení, jako je vakuová svářečka, vakuové sáčky nebo fólie, vakuová pumpa. Některé z nich jsou uvedeny níže:

Vakuovačka na Sous-vide stroj: Vakuové těsnicí stroje fungují tak, že z plastového sáčku s potravinou před jeho uzavřením teplem odstraní vzduch. Potraviny tak vydrží déle čerstvé, protože se v nich vytvoří prostředí, které mimořádně ztěžuje rozvoj mikrobů. Používá se pro vaření pod vakuem, protože těsné těsnění také zabraňuje ztrátě vlhkosti a připalování.

Sáčky do vakuovačka na Sous-vide: Potraviny vydrží ve vakuových sáčcích až 8krát déle čerstvé. Všechny živiny zůstávají nedotčené a mají stále plnou chuť a vůni. Tyto sáčky jsou pro vaření ve vakuu nejlepší, protože jsou odolné a při zahřátí vydrží popálení.

Abychom vám zaručili velmi úspěšný zážitek z vaření, nabízíme vám vše, co potřebujete pro vaření sous-vide, od vařičů sous-vide až po veškeré příslušenství od renomovaných firem, jako jsou např Severin a Zwilling.