Dózy na potraviny
Nádoby na uskladnění potravin – pro perfektní organizaci vaší kuchyně
V dnešní době ten neutuchající, každodenní tlak práce a udržování osobních závazků doma sotva ponechává prostor pro každodenní vaření jídel. Namísto neustálého objednávání jídla s sebou se mnoho lidí rozhodne připravit jídlo předem a skladovat si jídlo, aby jim vydrželo na několik dní.
I když se rozhodnete nepřipravovat jídlo předem, vždy existují nějaké zbytky z předchozího jídla, které si možná budete chtít uložit na další den. Případně můžete chtít skladovat obilí, pšenici a rýži ve vhodně uzavřených sklenicích. Kontejnery na potraviny jsou pro všechny tyto účely zdaleka nejlepší volbou. V Kulině máme na výběr z široké nabídky. Vyberte si tedy nádoby na uskladnění potravin, které vás nejen nejvíce osloví, ale také plní funkci, kterou máte na mysli.
Nádoby na suché potraviny jsou také klíčové, pokud jde o perfektní organizaci vašeho kuchyňského prostoru. Umožňují vám uspořádat si spíž a kuchyňské skříňky způsobem, který je pohodlný, šikovný a praktický. Díky průhledným nádobám na potraviny snadno uvidíte, co je uvnitř, co je třeba koupit atd. Ujistěte se, že vaše nádoby na suché potraviny mají utěsněná víka, aby vaše potraviny neabsorbovaly vlhkost ze vzduchu a zůstaly déle čerstvé.
Jaké jsou nejlepší značky nádob na skladování potravin?
Nádoby na skladování potravin jsou prostě nepostradatelné. Kulina má nádoby na skladování potravin pro každou situaci a značky jako Brabantia, Eva Solo, WMF, Tefal a Koziol jsou v horní části seznamu, pokud jde o top nádoby na skladování potravin. Od schování zbytků na snídani, oběd nebo večeři na druhý den až po uskladnění předpřipravených jídel na náročný týden, který máte před sebou. Naše nádoby na skladování potravin a boxy na oběd mají vzduchotěsná víka, která zajišťují, že do nádoby nemohou vniknout žádné vnější látky a kontaminovat tak vaše jídlo.
Nádoby na skladování potravin s nejnovějšími inovacemi a technologiemi také zajistí, že vaše potraviny zůstanou čerstvé a bez bakterií. Díky těmto výhodám si můžete být jisti, že jídlo, které podáváte, bude zdravé pro vás i vaši rodinu.
Jaké materiály se používají pro nádoby na skladování potravin?
- Keramické – hygienická a bezpečná varianta pro skladování potravin
- Sklo – velmi dobrá, elegantní volba do každé kuchyně
- Plast – velmi oblíbený, lehký
Je lepší skladovat potraviny ve skleněných nebo plastových nádobách?
Záleží na tom, co chcete uložit. Pokud hledáte skladovací nádoby na suché potraviny, můžete snadno sáhnout po plastové, skleněné nebo keramické nádobě. Všechny materiály jsou na to skvělé. Pokud ale hledáte nádobu na připravovaná jídla nebo zbytky, které se udrží v lednici, je nejlepší k tomu zvolit skleněné nádoby. Přestože jsou plastové nádoby lehčí a extrémně praktické, mohou při skladování v chladničce uvolňovat chemikálie, stejně jako při jejich zahřívání.