Ubriaca pera - hruška vařená v bílém víně se šafránem a aromatickou čokoládou - je italský recept spíše podzimních chutí. A proto v létě báječně zpestří svěží domácí menu. Tento dezert je totiž ideální jako sladká tečka, která vás příliš nezasytí, ale krásně pohladí na duši i na jazyku.
INGREDIENCE
|
POSTUP
1. Oloupejte hrušky a zbavte je jádřinců.
|
|
2. V hrnci rozpusťte cukr, zalijte jej bílým vínem a přidejte šafrán. |
3. Do připraveného svaru přidejte hrušky a vařte, dokud lehce nezměknout (asi 7 minut).
|
4. V malém hrnci svařte smetanu společně s rozmarýnem, badyánem a skořicí. Poté smetanu sceďte.
|
|
5. Ve vodní lázni rozpusťte čokoládu a přidejte svařenou smetanu. Vše dohromady důkladně promíchejte.
|
6. Hrušky naaranžujte do požadovaného vzhledu a přelijte smetanovou čokoládou. |
Rady šéfkuchaře
- Hrušky používejte polotvrdé, lépe se s nimi pracuje a jejich konzistence po uvaření nebude kašovitá.
- Svar z vína, cukru a šafránu můžete použít vícekrát.