Vyzkoušejte vyměnit klasickou bramborou přílohu ke steakům za svěží, šťavnatou a pestrou grilovanou zeleninu. Vykouzlíte tak odlehčený oběd nebo večeři vhodnou nejen za teplých letních dní.
INGREDIENCE NA STEAKY
|
POSTUP
1. Maso osolte a opepřete, potřete pár kapkami oleje. |
2. Rozpalte pánev a vložte do ní maso. Opékejte 2,5 minuty a potom maso obraťte. |
3. Až maso obrátíte, přidejte k němu na půl rozříznutou palici česneku, snítky tymiánu a máslo. |
4. Během opékání maso přelívejte rozpuštěným máslem, které získá vůni česneku a tymiánu. Po dopečení nechte maso odpočinout. |
INGREDIENCE NA GRILOVANOU ZELENINU
|
Postup
1. Cuketu a lilek nakrájejte na kolečka, papriku na větší kusy a cibuli na měsíčky, které rozeberte na jednotlivé plátky. |
2. Na grilovací pánvi krátce opečte z obou stran kolečka lilků a cuket. Na stejné pánvi poté postupně krátce opečte i papriku a cibuli. |
3. Vše naskládejte do pekáče, natrhejte do něj lístky tymiánu a promíchejte. Přidejte sušená rajčata, osolte a opepřete. |
4. Vložte do trouby předehřáté na 200°C a pečte, dokud zelenina nezměkne. Po upečení vmíchejte olivový olej. |
Servírování
Na talíř poklaďte zeleninu a na ní steak přelitý máslem z pánve. Pokud si potrpíte na nevšední servírování, vyměňte čistě bílé talíře za nádobí nevšedních barev a vzorů. Výjimečně působí například ručně vyráběná japonská keramika Made in Japan, která je již dostupná i v České republice.