odpocet
1 den
2 hodiny
48 minut
47 sekund

Santoku nože

Zobrazit filtry
Zobrazit filtry
Řadit dle
65 položek celkem
210577 santoku nuz ran plus 12 5 cm cerna yaxell
3 990 Kč
YAX36612
Nůž Santoku Forged Olive 14 cm
Tip Outlet –15 %
1 320 Kč
1 554 Kč
FORGEDSDV305430
Santoku nůž s prkénkem Laguiole Luxury 17 cm olive
1 016 Kč
LAGSDV-301180
Santoku nůž DARKNITRO 18 cm, hnědá, F.DICK
5 525 Kč
FDCK81142182
Nůž Santoku 18 cm PROFESSIONAL "S" ZWILLING
Tip
3 195 Kč
ZW31117181
215810 santoku nuz all star 18 cm cerne logo zwilling
–38 %
1 662 Kč
2 720 Kč
ZW1020445
145328 nuz santoku kineo wmf 18 cm
1 736 Kč
WM1896176032
217823 santoku nuz kanetsugu pro m 17 cm cerna dellinger
Novinka
DNGR9003
Nůž Santoku Forged Intense 18 cm
1 856 Kč
FORGEDSDV620124
santoku se specialnim vybrusem ze serie 1905 v delce 18 cm cc22748114d0b4c1282b846a1d084541
3 200 Kč
FDCK8194218K
Nůž Santoku s výbrusem 17 cm Classic Ikon creme WÜSTHOF
Tip
WU41760
Nůž Santoku s výbrusem Victorinox 17 cm červený
1 599 Kč
VN6852117G
Santoku nůž SANDVIK GREEN NORTHERN SUN Dellinger 18,5 cm DNGRKH171
DNGRKC952 DNGRKC952
147791 nuz santoku 18 cm zwilling pro
3 678 Kč
ZW38407181
Nůž Santonku porcovací FK2 de Buyer 16 cm
Outlet –30 %
1 357 Kč
1 939 Kč
DB428716
Santoku nůž Kiritsuke Dellinger 18 cm
7 499 Kč
DNGRSXL9303
Nerezový nůž Santoku COMFORT K2213644 Tefal 12,5 cm
–20 %
183 Kč
229 Kč
TEFK2213644
Nůž Santoku Nordic kitchen 18 cm Eva Solo
5 856 Kč
ES515402
Santoku nůž RESIN FUTURE 17 cm, modrá, Dellinger
2 999 Kč
DNGRH189
Nahoru
Další produkty

Nože Santoku - jedny z nejuniverzálnějších nožů v kuchyni

Co je to Santoku nůž?

Santoku nůž je velmi univerzální nůž střední velikosti, který lze použít k mnoha kulinářským úkolům. Tento nůž pochází z Japonska a má širokou čepel bez špičky, ale s tupým hřbetem, který se stáčí dolů k přední čepeli s rovným ostřím. Je dlouhá 12 až 20 cm, nemá podhlavník, má vyváženou hmotnost a je lehká do ruky.

Jaký je rozdíl mezi nožem Santoku nůž a kuchařským nožem?

Domácí kuchaři i profesionální kuchaři používají nože santoku i kuchařské nože k různým řezným úkonům. Jaké jsou rozdíly mezi těmito dvěma typy nožů? Nože Santoku mají kratší čepel než kuchařské nože a jejich čepel je obvykle jednostranná, na rozdíl od dvoustranné čepele kuchařských nožů. Protože nůž nemá špičku, umožňuje krájení jedním řezem směrem dolů, zatímco u kuchařského nože je třeba čepelí kývat dopředu. Pokud dáváte přednost "houpacímu" způsobu krájení, zvolte Kuchařský nůž Santoku, který krájí rychleji a efektivněji.

K čemu se používá Santoku nůž ?

"Santoku" lze přeložit jako "tři ctnosti" nebo "tři způsoby použití", což jsou sekání, krájení a mletí. Umožňuje krájet velmi tenké plátky potravin, takže pokrmy vypadají pěkně a esteticky. Santoku nůž můžete použít na:

  • porcování masa
  • krájení šunky nebo sýra
  • krájení, sekání nebo kostkování ovoce, zeleniny a ořechů
  • mletí bylinek
  • vytváření jemných plátků

Na stránkách Kulina najdete kvalitní nože Santoku spolehlivých značek, které odolávají opotřebení. Zkontrolujte nože podle Dellinger nebo na Forged nebo Zwilling nebo si nejprve přečtěte našeho průvodce nákupem nože. Zde si také můžete prohlédnout naše nejprodávanější nože Santoku.

Jak nabrousit Santoku nůž?

Pokud Santoku nůž používáte denně, měli byste ho brousit poměrně často - alespoň jednou za dva týdny. Santoku nůž nejlépe naostříte pomocí brusného kamene. Nůž brousíte jako běžný nůž - pod úhlem 20 stupňů k brusnému brusný kámen, a pokud má grantonové ostří, tak pod úhlem 15 stupňů. Nůž můžete také odnést k odborníkovi.

Jak pečovat o Santoku nůž?

Nože Santoku jsou poměrně velkou investicí, takže pokud chcete, aby vám Santoku nůž vydržel dlouho, dodržujte tato jednoduchá pravidla pro čištění a skladování nožů:

  • nože jsou často vhodné do myčky, ale doporučujeme čistit nůž ručně, protože čisticí prostředky v myčce mohou poškodit povrch ocelové čepele
  • pokud má nůž dřevěnou rukojeť, nedávejte ho do myčky nádobí
  • abyste zabránili vysychání dřevěných rukojetí, pravidelně je mažte lněným olejem nebo včelím voskem
  • ukládejte nůž odděleně, aby se čepele neztupily. Použijte blok na nože nebo pouzdro na nůž
  • pravidelně brousit nůž