Santoku nože

31 položek celkem
Santoku nůž SUPER GOU YPSILON 16,5 cm, černá, Yaxell
18 030 Kč
YAX37201
Santoku nůž ZEN 16,5 cm, černá, Yaxell
4 490 Kč
YAX35501
Santoku nůž RAN PLUS 16,5 cm, černá, Yaxell
5 390 Kč
YAX36601
181124 santoku nuz amici wusthof 17 cm 1
6 099 Kč
WU1011331317
DA 7746 white
54 390 Kč
GUDEDA774618
Santoku nůž CLASSIC COLOUR 17 cm, sumacově červená, Wüsthof WU1061731717
nuz santoku manmosu dellinger 18 cm 1
3 999 Kč
DNGRSXLKH109
Santoku nůž RESIN FUTURE 17 cm, červená, Dellinger
2 999 Kč
DNGRH191
Santoku nůž SANDVIK RED NORTHERN SUN Dellinger 18,5 cm DNGRKH204
Santoku nůž ALPHA OAK 18 cm, hnědá, Güde
4 590 Kč
GUDEE54618
DNGRKC952 DNGRKC952
Santoku nůž ROSE WOOD DAMASCUS Dellinger 17,5 cm
2 499 Kč
DNGRXZB27RW7
Santoku nůž ALPHA POM 18 cm, černá, Güde
3 675 Kč –5 %
3 490 Kč
GUDE154618
Santoku nůž SAVEUR 18 cm, mosazné nýty, hnědá, Lion Sabatier LS834784
Santoku nůž VIVUM 18 cm, ocel, hnědá, F.DICK
2 729 Kč –8 %
2 500 Kč
FDCK83642182KH
Santoku nůž SAMURAI PROFESSIONAL DAMASCUS Dellinger 13 cm DNGRSXLKHP5
Santoku nůž TOQUE 18 cm, nerezové nýty, bílá, Lion Sabatier LS814783
714750 Santoku alvéolé IDEAL RL LS714780
Santoku nůž PINK SPIRIT F.DICK 18 cm růžový
2 619 Kč
FDCK8174218K79
Nahoru
Další produkty

Nože Santoku - jedny z nejuniverzálnějších nožů v kuchyni

Co je to Santoku nůž?

Santoku nůž je velmi univerzální nůž střední velikosti, který lze použít k mnoha kulinářským úkolům. Tento nůž pochází z Japonska a má širokou čepel bez špičky, ale s tupým hřbetem, který se stáčí dolů k přední čepeli s rovným ostřím. Je dlouhá 12 až 20 cm, nemá podhlavník, má vyváženou hmotnost a je lehká do ruky.

Jaký je rozdíl mezi nožem Santoku nůž a kuchařským nožem?

Domácí kuchaři i profesionální kuchaři používají nože santoku i kuchařské nože k různým řezným úkonům. Jaké jsou rozdíly mezi těmito dvěma typy nožů? Nože Santoku mají kratší čepel než kuchařské nože a jejich čepel je obvykle jednostranná, na rozdíl od dvoustranné čepele kuchařských nožů. Protože nůž nemá špičku, umožňuje krájení jedním řezem směrem dolů, zatímco u kuchařského nože je třeba čepelí kývat dopředu. Pokud dáváte přednost "houpacímu" způsobu krájení, zvolte Kuchařský nůž Santoku, který krájí rychleji a efektivněji.

K čemu se používá Santoku nůž ?

"Santoku" lze přeložit jako "tři ctnosti" nebo "tři způsoby použití", což jsou sekání, krájení a mletí. Umožňuje krájet velmi tenké plátky potravin, takže pokrmy vypadají pěkně a esteticky. Santoku nůž můžete použít na:

  • porcování masa
  • krájení šunky nebo sýra
  • krájení, sekání nebo kostkování ovoce, zeleniny a ořechů
  • mletí bylinek
  • vytváření jemných plátků

Na stránkách Kulina najdete kvalitní nože Santoku spolehlivých značek, které odolávají opotřebení. Zkontrolujte nože podle Dellinger nebo na Forged nebo Zwilling nebo si nejprve přečtěte našeho průvodce nákupem nože. Zde si také můžete prohlédnout naše nejprodávanější nože Santoku.

Jak nabrousit Santoku nůž?

Pokud Santoku nůž používáte denně, měli byste ho brousit poměrně často - alespoň jednou za dva týdny. Santoku nůž nejlépe naostříte pomocí brusného kamene. Nůž brousíte jako běžný nůž - pod úhlem 20 stupňů k brusnému brusný kámen, a pokud má grantonové ostří, tak pod úhlem 15 stupňů. Nůž můžete také odnést k odborníkovi.

Jak pečovat o Santoku nůž?

Nože Santoku jsou poměrně velkou investicí, takže pokud chcete, aby vám Santoku nůž vydržel dlouho, dodržujte tato jednoduchá pravidla pro čištění a skladování nožů:

  • nože jsou často vhodné do myčky, ale doporučujeme čistit nůž ručně, protože čisticí prostředky v myčce mohou poškodit povrch ocelové čepele
  • pokud má nůž dřevěnou rukojeť, nedávejte ho do myčky nádobí
  • abyste zabránili vysychání dřevěných rukojetí, pravidelně je mažte lněným olejem nebo včelím voskem
  • ukládejte nůž odděleně, aby se čepele neztupily. Použijte blok na nože nebo pouzdro na nůž
  • pravidelně brousit nůž