odpocet
4 dny
1 hodina
32 minut
11 sekund

Santoku nože

Zobrazit filtry
Zobrazit filtry
Řadit dle
14 položek celkem
Hnědá Zrušit filtry
217226 santoku nuz sok cocobolo white damascus 18 cm hneda dellinger
Novinka –20 %
2 126 Kč
2 658 Kč
Promo
DNGRDSKBJSA7
Santoku nůž Kiritsuke Dellinger 18 cm
–20 %
5 999 Kč
7 499 Kč
Promo
DNGRSXL9303
Santoku nůž Urban Farmer Wüsthof 17 cm
–15 %
2 234 Kč
2 629 Kč
Promo
WU1025246017
177329 sebrasantoku18cm hr1 kl 1536x253
–20 %
1 472 Kč
1 841 Kč
Promo
FORGEDSDV623521
Nůž Santoku s výbrusem 17 cm Ikon WÜSTHOF
–15 %
4 487 Kč
5 279 Kč
Promo
WU4976
Santoku nůž DARKNITRO 18 cm, hnědá, F.DICK
–15 %
4 696 Kč
5 525 Kč
Promo
FDCK81142182
177308 sebrasantoku14cm hr1 1536x240
–20 %
1 243 Kč
1 554 Kč
Promo
FORGEDSDV623491
DNGRKC952
–20 %
1 119 Kč
1 399 Kč
Promo
DNGRKC952
Santoku nůž VIVUM 18 cm, ocel, hnědá, F.DICK
–15 %
2 319 Kč
2 730 Kč
Promo
FDCK83642182KH
Santoku nůž PROVENCAO 18 cm, nerezové nýty, hnědá, Lion Sabatier
–20 %
LS834785
DA 7746 white
–15 %
47 175 Kč
55 500 Kč
Promo
GUDEDA774618
210958 santoku nuz alpha oak 18 cm hneda gude
–15 %
3 995 Kč
4 700 Kč
Promo
GUDEE54618
181124 santoku nuz amici wusthof 17 cm 1
–15 %
5 184 Kč
6 099 Kč
Promo
WU1011331317

Nože Santoku - jedny z nejuniverzálnějších nožů v kuchyni

Co je to Santoku nůž?

Santoku nůž je velmi univerzální nůž střední velikosti, který lze použít k mnoha kulinářským úkolům. Tento nůž pochází z Japonska a má širokou čepel bez špičky, ale s tupým hřbetem, který se stáčí dolů k přední čepeli s rovným ostřím. Je dlouhá 12 až 20 cm, nemá podhlavník, má vyváženou hmotnost a je lehká do ruky.

Jaký je rozdíl mezi nožem Santoku nůž a kuchařským nožem?

Domácí kuchaři i profesionální kuchaři používají nože santoku i kuchařské nože k různým řezným úkonům. Jaké jsou rozdíly mezi těmito dvěma typy nožů? Nože Santoku mají kratší čepel než kuchařské nože a jejich čepel je obvykle jednostranná, na rozdíl od dvoustranné čepele kuchařských nožů. Protože nůž nemá špičku, umožňuje krájení jedním řezem směrem dolů, zatímco u kuchařského nože je třeba čepelí kývat dopředu. Pokud dáváte přednost "houpacímu" způsobu krájení, zvolte Kuchařský nůž Santoku, který krájí rychleji a efektivněji.

K čemu se používá Santoku nůž ?

"Santoku" lze přeložit jako "tři ctnosti" nebo "tři způsoby použití", což jsou sekání, krájení a mletí. Umožňuje krájet velmi tenké plátky potravin, takže pokrmy vypadají pěkně a esteticky. Santoku nůž můžete použít na:

  • porcování masa
  • krájení šunky nebo sýra
  • krájení, sekání nebo kostkování ovoce, zeleniny a ořechů
  • mletí bylinek
  • vytváření jemných plátků

Na stránkách Kulina najdete kvalitní nože Santoku spolehlivých značek, které odolávají opotřebení. Zkontrolujte nože podle Dellinger nebo na Forged nebo Zwilling nebo si nejprve přečtěte našeho průvodce nákupem nože. Zde si také můžete prohlédnout naše nejprodávanější nože Santoku.

Jak nabrousit Santoku nůž?

Pokud Santoku nůž používáte denně, měli byste ho brousit poměrně často - alespoň jednou za dva týdny. Santoku nůž nejlépe naostříte pomocí brusného kamene. Nůž brousíte jako běžný nůž - pod úhlem 20 stupňů k brusnému brusný kámen, a pokud má grantonové ostří, tak pod úhlem 15 stupňů. Nůž můžete také odnést k odborníkovi.

Jak pečovat o Santoku nůž?

Nože Santoku jsou poměrně velkou investicí, takže pokud chcete, aby vám Santoku nůž vydržel dlouho, dodržujte tato jednoduchá pravidla pro čištění a skladování nožů:

  • nože jsou často vhodné do myčky, ale doporučujeme čistit nůž ručně, protože čisticí prostředky v myčce mohou poškodit povrch ocelové čepele
  • pokud má nůž dřevěnou rukojeť, nedávejte ho do myčky nádobí
  • abyste zabránili vysychání dřevěných rukojetí, pravidelně je mažte lněným olejem nebo včelím voskem
  • ukládejte nůž odděleně, aby se čepele neztupily. Použijte blok na nože nebo pouzdro na nůž
  • pravidelně brousit nůž