Santoku nože

18 položek celkem
Nůž Santoku s výbrusem 17 cm Classic Ikon creme WÜSTHOF
Tip
WU41760
santoku z jubilejni serie 1778 v delce 17 cm 4ed05eaf4aff0274c7c295f244702983
14 160 Kč
FDCK8164217H
Nůž Santoku s výbrusem 17 cm Classic WÜSTHOF
3 159 Kč
WU4183
Nůž Santoku s výbrusem 17 cm Ikon WÜSTHOF
5 279 Kč –19 %
4 231 Kč
WU4976
Nůž Santoku s výbrusem Victorinox 17 cm černý
1 430 Kč
VN6852317B
Nůž Santoku s výbrusem Victorinox 17 cm červený
1 590 Kč –7 %
1 470 Kč
VN6852117G
Nůž Santonku porcovací FK2 de Buyer 16 cm
1 939 Kč
DB428716
181124 santoku nuz amici wusthof 17 cm 1
6 099 Kč –9 %
5 499 Kč
WU1011331317
Santoku nůž CLASSIC COLOUR 17 cm, sametově ústřicová, Wüsthof WU1061731317
1040231317 CLASSIC White Santoku 17 cm Wusthof Solingen
3 153 Kč
WU1040231317
Santoku nůž Chai Dao Classic Wüsthof 17 cm
3 419 Kč –17 %
2 826 Kč
WU1040135617
1061231317 PERFORMER Santoku 17 cm Wusthof Solingen
6 814 Kč
WU1061231317
Santoku nůž s prkénkem Laguiole Luxury 17 cm olive
1 020 Kč
LAGSDV-301180
Santoku nůž Urban Farmer Wüsthof 17 cm
2 629 Kč
WU1025246017

Nože Santoku - jedny z nejuniverzálnějších nožů v kuchyni

Co je to Santoku nůž?

Santoku nůž je velmi univerzální nůž střední velikosti, který lze použít k mnoha kulinářským úkolům. Tento nůž pochází z Japonska a má širokou čepel bez špičky, ale s tupým hřbetem, který se stáčí dolů k přední čepeli s rovným ostřím. Je dlouhá 12 až 20 cm, nemá podhlavník, má vyváženou hmotnost a je lehká do ruky.

Jaký je rozdíl mezi nožem Santoku nůž a kuchařským nožem?

Domácí kuchaři i profesionální kuchaři používají nože santoku i kuchařské nože k různým řezným úkonům. Jaké jsou rozdíly mezi těmito dvěma typy nožů? Nože Santoku mají kratší čepel než kuchařské nože a jejich čepel je obvykle jednostranná, na rozdíl od dvoustranné čepele kuchařských nožů. Protože nůž nemá špičku, umožňuje krájení jedním řezem směrem dolů, zatímco u kuchařského nože je třeba čepelí kývat dopředu. Pokud dáváte přednost "houpacímu" způsobu krájení, zvolte Kuchařský nůž Santoku, který krájí rychleji a efektivněji.

K čemu se používá Santoku nůž ?

"Santoku" lze přeložit jako "tři ctnosti" nebo "tři způsoby použití", což jsou sekání, krájení a mletí. Umožňuje krájet velmi tenké plátky potravin, takže pokrmy vypadají pěkně a esteticky. Santoku nůž můžete použít na:

  • porcování masa
  • krájení šunky nebo sýra
  • krájení, sekání nebo kostkování ovoce, zeleniny a ořechů
  • mletí bylinek
  • vytváření jemných plátků

Na stránkách Kulina najdete kvalitní nože Santoku spolehlivých značek, které odolávají opotřebení. Zkontrolujte nože podle Dellinger nebo na Forged nebo Zwilling nebo si nejprve přečtěte našeho průvodce nákupem nože. Zde si také můžete prohlédnout naše nejprodávanější nože Santoku.

Jak nabrousit Santoku nůž?

Pokud Santoku nůž používáte denně, měli byste ho brousit poměrně často - alespoň jednou za dva týdny. Santoku nůž nejlépe naostříte pomocí brusného kamene. Nůž brousíte jako běžný nůž - pod úhlem 20 stupňů k brusnému brusný kámen, a pokud má grantonové ostří, tak pod úhlem 15 stupňů. Nůž můžete také odnést k odborníkovi.

Jak pečovat o Santoku nůž?

Nože Santoku jsou poměrně velkou investicí, takže pokud chcete, aby vám Santoku nůž vydržel dlouho, dodržujte tato jednoduchá pravidla pro čištění a skladování nožů:

  • nože jsou často vhodné do myčky, ale doporučujeme čistit nůž ručně, protože čisticí prostředky v myčce mohou poškodit povrch ocelové čepele
  • pokud má nůž dřevěnou rukojeť, nedávejte ho do myčky nádobí
  • abyste zabránili vysychání dřevěných rukojetí, pravidelně je mažte lněným olejem nebo včelím voskem
  • ukládejte nůž odděleně, aby se čepele neztupily. Použijte blok na nože nebo pouzdro na nůž
  • pravidelně brousit nůž