Servírovací pánve
Servírovací pánve - jak se liší od běžných pánví a k čemu je můžete použít?
Servírovací misky jsou skvělým způsobem servírování jídla na stůl. Dodají vaší jídelně atmosféru bistra a vy budete vypadat spíše jako šéfkuchař než jako domácí kuchař. Servírování večeře v pánvi navozuje u stolu uvolněnou atmosféru a umožňuje sdílení jídla, což je skvělý zážitek pro všechny lidi u stolu.
Co dělá z pánve servírovací pánev?
Pokud vás zajímá, čím se servírovací pánev liší od běžné pánve, zde jsou uvedeny některé vlastnosti pánví používaných k servírování, které z pánve na vaření dělají zvláštní druh "nádobí" (viz také naše nejprodávanější servírovací pánve zde).
Servírovací pánve:
- jsou různých velikostí; od malých pánví vhodných pro jednu osobu a malé porce (obvykle vyrobených z litiny, která umožňuje použití příborů) až po pánve standardní velikosti, které lze použít k servírování pokrmů na stůl
- jsou vybaveny dvěma malými držadly, která usnadňují jejich přenášení z trouby na stůl
- jejich okraje jsou někdy nižší, aby bylo možné použít nůž (to se týká malých pánví určených k použití místo talířů, které nemají nepřilnavý povrch, který se může snadno zničit příborem)
- jsou velmi často vhodné pro použití v troubě
Co můžete uvařit a podávat v servírovací pánev?
Existuje mnoho pokrmů, které můžete připravovat a podávat na jedné pánvi, a jejich výběr závisí na velikosti vaší pánve a vaší kreativitě, ale nejoblíbenější pokrmy, které můžete připravovat a/nebo podávat na servírovací pánev , jsou:
- pečená vejce (mexický styl nebo shakshuka)
- steaky
- paelly a rizota
- ovocný crumble
- těstoviny s jednou přípravou
Na Kulina nabízíme různé druhy servírovacích pánví: elegantní servírovací pánve v různých barvách od Smeg a pánve z nerezové oceli od WMF nebo Mauviel. Pokud pokrm podáváte na pánvi, nezapomeňte používat kovové příbory (zejména u nepřilnavých pánví), protože by mohly zničit povrch. Místo nich používejte dřevěné nebo silikonové příbory.