Snídaňový nůž Twin Grip Zwilling 12 cm
Kód: ZW38725120Detailní popis produktu
POPIS
Snídaňový nůž z kolekce Twin Grip od výrobce Zwilling má krátkou čepel o délce 12 cm, která je opatřena vroubky. Tento nůž je ideální na porcování pečiva (bagety, housky, rohlíky) nebo na krájení měkké zeleniny a ovoce s tuhou slupkou (např. rajčata).
Tento univerzální nůž je vykován z jednoho kusu oceli, je tedy bez svárů a bez spojů. Je perfektně vyvážen a práce s ním je bezpečná a snadná. Čepel je kalená mrazem. Nůž má dlouhotrvající ostrost, která se snadno obnovuje díky ručnímu doostření, leštění a kontrole laserem.
Rukojeť je ergonomicky tvarovaná, bezespárá a je vyrobena z odolné syntetiky. Záštita vyvažuje nůž a chrání prsty při krájení. Čepel nože je vyrobena ze směsi speciální německé nerezové oceli, chromu a uhlíku s tvrdostí cca 57 HRC (Rockwellovy stupnice). Nůž je odolný vůči mytí v myčce na nádobí, přesto doporučujeme šetrnější ruční mytí. Pro bezpečné a pohodlné uskladnění používejte blok na nože.
SPECIFIKACE
Délka ostří: 12 cm
Délka nože: 22,3 cm
Výška ostří: 1,6 cm
Hmotnost: 25 g
Materiál: směs nerezové oceli, chromu a uhlíku (čepel), syntetika (rukojeť)
Barva: stříbrná, černá
Záruka: 50 let na ostří nože, ostatní části 2 roky
VÝHODY A NEVÝHODY
Nůž je vykován z jednoho kusu speciální německé nerezové oceli s tvrdostí 57 HRC. Dokonalé vyvážení nože umožňuje snadnou a bezpečnou manipulaci. Dlouhotrvající ostrost díky ručnímu doostření, leštění a kontrole laserem. Ergonomicky tvarovaná rukojeť se záštitou, která vyvažuje nůž a chrání prsty. |
PRAKTICKÉ RADY
Vhodné do myčky: Ano, ale doporučujeme šetrnější ruční mytí
Údržba nožů Zwilling
Mytí a čištění
Nože Zwilling lze díky speciální formuli kvalitní oceli mýt v myčce nádobí, nicméně nože by neměly být vystaveny teplotám nad 55 °C a neměly by se dotýkat žádných jiných předmětů (hrnce, příbory, jiné nože). Mycí prostředky pro myčky nádobí často obsahují agresivní chemikálie, které mohou poškodit povrch oceli i rukojeti, zároveň mohou zkrátit životnost nožů a zkrátit dobu, po kterou si uchovají vysokou ostrost. Ruční mytí je k nožům šetrnější, a proto je doporučováno. Nože myjte vlažnou vodou a šetrným mycím prostředkem jemnou stranou houbičky.
Krájecí podložka
Doporučujeme používat flexibilní prkénko na krájení - dřevěné, silikonové či plastové. Příliš tvrdé materiály jako je sklo, granit nebo keramika mohou za jistých okolností poškodit čepel a ostří.
Ostření / broušení
Každý i ten sebelepší nůž dříve či později ztratí svou původní ostrost a je potřeba jej nabrousit. A protože tupý nůž je nebezpečnější než ostrý, doporučujeme nože pravidelně brousit. Pokud na noži vznikne "zub" či deformita, doporučujeme nůž co nejdříve svěřit do rukou odborníka (osvědčené nožířství).
K ostření doporučujeme používat originální brousky, ocílky a brusné kameny Zwilling.
Bezpečné uložení
Skladujte nože na bezpečném místě (z dosahu dětí), vždy dbejte na to, aby k vám směřovala rukojeť, nikoli čepel. Při skladování by se nože neměly vzájemně dotýkat.
Do dřevěného bloku na nože nebo na magnetickou lištu ukládejte vždy jen očištěné a osušené nože.
Správný nůž
Vždy používejte ten správný nůž - velikost a textura zpracovávaných surovin (masa, zeleniny, ryb, pečiva) se velmi liší, a proto používejte na jednotlivé suroviny specifické krájecí techniky a tedy i specifický nůž.
Zdroj: www.vasekuchyne.cz
Doplňkové parametry
Kategorie: | Jídelní nože |
---|---|
Záruka: | 2 roky |
Hmotnost: | 1 kg |
Rozměr: | 12 cm |
Délka čepele: | 12 cm |
Počet kusů: | 1 ks |
Typ produktu: | Speciální nůž |
Margin: | E |
Výrobce: | ZWILLING |
Margin-category: | B |
Položka byla vyprodána… |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.