Snídaňový nůž Twin Grip Zwilling 12 cm

Kód: ZW38725120
Značka: Zwilling
385 Kč –19 %
Snídaňový nůž Twin Grip Zwilling 12 cm
385 Kč –19 % 309 Kč
Vyprodáno
Položka byla vyprodána…

Snídaňový nůž Zwilling má krátkou vroubkovanou čepel o délce 12 cm, která je vyrobena ze speciální směsi nerezové oceli s tvrdostí 57 HRC.  Doporučujeme ruční mytí. Ideální na měkké ovoce a zeleninu s tuhou slupkou a na pečivo.

Detailní informace

Detailní popis produktu

POPIS

Snídaňový nůž z kolekce Twin Grip od výrobce Zwilling má krátkou čepel o délce 12 cm, která je opatřena vroubky. Tento nůž je ideální na porcování pečiva (bagety, housky, rohlíky) nebo na krájení měkké zeleniny a ovoce s tuhou slupkou (např. rajčata). 

Tento univerzální nůž je vykován z jednoho kusu oceli, je tedy bez svárů a bez spojů. Je perfektně vyvážen a práce s ním je bezpečná a snadná. Čepel je kalená mrazem. Nůž má dlouhotrvající ostrost, která se snadno obnovuje díky ručnímu doostření, leštění a kontrole laserem

Rukojeť je ergonomicky tvarovaná, bezespárá a je vyrobena z odolné syntetiky. Záštita vyvažuje nůž a chrání prsty při krájení. Čepel nože je vyrobena ze směsi speciální německé nerezové oceli, chromu a uhlíku s tvrdostí cca 57 HRC (Rockwellovy stupnice). Nůž je odolný vůči mytí v myčce na nádobí, přesto doporučujeme šetrnější ruční mytí. Pro bezpečné a pohodlné uskladnění používejte blok na nože.

SPECIFIKACE

Délka ostří: 12 cm

Délka nože: 22,3 cm

Výška ostří: 1,6 cm

Hmotnost: 25 g

Materiál: směs nerezové oceli, chromu a uhlíku (čepel), syntetika (rukojeť)

Barva: stříbrná, černá 

Záruka: 50 let na ostří nože, ostatní části 2 roky

VÝHODY A NEVÝHODY

plus

Nůž je vykován z jednoho kusu speciální německé nerezové oceli s tvrdostí 57 HRC.

Dokonalé vyvážení nože umožňuje snadnou a bezpečnou manipulaci. 

Dlouhotrvající ostrost díky ručnímu doostření, leštění a kontrole laserem

Ergonomicky tvarovaná rukojeť se záštitou, která vyvažuje nůž a chrání prsty.

PRAKTICKÉ RADY

Vhodné do myčky: Ano, ale doporučujeme šetrnější ruční mytí

Údržba nožů Zwilling

Mytí a čištění

Nože Zwilling lze díky speciální formuli kvalitní oceli mýt v myčce nádobí, nicméně nože by neměly být vystaveny teplotám nad 55 °C a neměly by se dotýkat žádných jiných předmětů (hrnce, příbory, jiné nože). Mycí prostředky pro myčky nádobí často obsahují agresivní chemikálie, které mohou poškodit povrch oceli i rukojeti, zároveň mohou zkrátit životnost nožů a zkrátit dobu, po kterou si uchovají vysokou ostrost. Ruční mytí je k nožům šetrnější, a proto je doporučováno. Nože myjte vlažnou vodou a šetrným mycím prostředkem jemnou stranou houbičky.

Krájecí podložka

Doporučujeme používat flexibilní prkénko na krájení - dřevěné, silikonové či plastové. Příliš tvrdé materiály jako je sklo, granit nebo keramika mohou za jistých okolností poškodit čepel a ostří.

Ostření / broušení

Každý i ten sebelepší nůž dříve či později ztratí svou původní ostrost a je potřeba jej nabrousit. A protože tupý nůž je nebezpečnější než ostrý, doporučujeme nože pravidelně brousit. Pokud na noži vznikne "zub" či deformita, doporučujeme nůž co nejdříve svěřit do rukou odborníka (osvědčené nožířství).
K ostření doporučujeme používat originální brousky, ocílky a brusné kameny Zwilling.

Bezpečné uložení

Skladujte nože na bezpečném místě (z dosahu dětí), vždy dbejte na to, aby k vám směřovala rukojeť, nikoli čepel. Při skladování by se nože neměly vzájemně dotýkat.
Do dřevěného bloku na nože nebo na magnetickou lištu ukládejte vždy jen očištěné a osušené nože

Správný nůž

Vždy používejte ten správný nůž - velikost a textura zpracovávaných surovin (masa, zeleniny, ryb, pečiva) se velmi liší, a proto používejte na jednotlivé suroviny specifické krájecí techniky a tedy i specifický nůž.

Zdroj: www.vasekuchyne.cz

 

 

 

Doplňkové parametry

Kategorie: Jídelní nože
Záruka: 2 roky
Hmotnost: 1 kg
Rozměr: 12 cm
Délka čepele: 12 cm
Počet kusů: 1 ks
Typ produktu: Speciální nůž
Margin: E
Výrobce: ZWILLING
Margin-category: B
Položka byla vyprodána…

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: