Špikovací nože

14 položek celkem
Špikovací nůž 12 cm Ikon WÜSTHOF
4 219 Kč
WU498612
Špikovací nůž 9 cm Ikon WÜSTHOF
4 263 Kč –7 %
3 949 Kč
WU498609
4045a
799 Kč
WU1035048112
Špikovací nůž ALPHA OAK 13 cm, hnědá, Güde
2 350 Kč
GUDEE76413
Špikovací nůž ALPHA BRICOLE DI VENEZIA 10 cm, hnědá, Güde GUDEV76410
D764 10 white
2 675 Kč
GUDED76410
Špikovací nůž Twin Grip Zwilling tyrkysový 10 cm ZW38160100
Špikovací nůž KAPPA 10 cm, stříbrná, Güde
2 000 Kč
GUDE76410
Špikovací nůž Twin Grip Zwilling zelený 10 cm
273 Kč
ZW38094101
Špikovací nůž Gourmet Zwilling 10 cm
981 Kč –31 %
669 Kč
ZW36110101
Špikovací nůž 12 cm Classic Ikon creme WÜSTHOF
2 629 Kč
WU4086012
Špikovací nůž Twin Chef 2 Zwilling 10 cm
923 Kč
ZW34910101
Špikovací nůž Twin Grip Zwilling žlutý 9 cm
255 Kč –21 %
199 Kč
ZW38091081

Nože na sádlo - snadné krájení kousků masa

Co je to špikovací nůž?

špikovací nůž nazývaný také "plátkovací nůž" je tenký, hladký nůž s vynikající kvalitou řezu a špičatou 17cm čepelí. Tento nůž je ideální pro:

  • krájení červeného masa nebo drůbeže
  • jemné krájení syrových nebo vařených filetů
  • krájení rovnoměrně silných plátků
  • larding

Na adrese Kulina, najdete profesionální nože na sádlo od společností Zwilling, Wusthof nebo WMF, vyrobené z odolné vysoce kvalitní nerezové oceli.

Jak se dělá sádlo?

Sádlo je kulinářská technika používaná při přípravě velkých kusů masa. Jedná se o vplétání dlouhých pruhů tuku do masa pomocí speciálního nože zvaného larding knife. Díky přistání, kdy se tuk během pečení rozpouští, jsou pečeně nebo žebírka vlhčí, měkčí a chutnější.

Po odříznutí proužků sádla dejte sádlo před začátkem sádlování do mrazáku - po ztuhnutí se budou proužky lépe vkládat do masa.

Jak se starat o špikovací nůž?

Kuchyňské nože představují nemalou investici, takže pokud chcete, aby vám špikovací nůž vydržel dlouho, dodržujte tato jednoduchá pravidla pro čištění a skladování nožů:

  • nože jsou často vhodné do myčky, ale doporučujeme čistit nůž ručně, protože čisticí prostředky v myčce mohou poškodit povrch ocelové čepele
  • pokud má nůž dřevěnou rukojeť, nedávejte ho do myčky nádobí
  • abyste zabránili vysychání dřevěných rukojetí, pravidelně je mažte lněným olejem nebo včelím voskem
  • ukládejte nůž odděleně, aby se čepele neztupily. Použijte blok na nože nebo pouzdro na nůž
  • pravidelně brousit nůž pomocí brousek na nože

Pokud v kuchyni často připravujete maso, můžete si prohlédnout také naši nabídku vykosťovacích a filetovacích nožů.