Špikovací nože

17 položek celkem
Špikovací nůž 10 cm Classic WÜSTHOF
1 989 Kč
WU406610
Špikovací nůž 10 cm PROFESSIONAL"S" ZWILLING
1 742 Kč
ZW31020101
Špikovací nůž 12 cm Ikon WÜSTHOF
4 219 Kč
WU498612
Špikovací nůž 8 cm FOUR STAR® ZWILLING
1 450 Kč –11 %
1 280 Kč
ZW31070081
Špikovací nůž 9 cm Classic Ikon WÜSTHOF
2 359 Kč
WU408609
Špikovací nůž 9 cm Classic WÜSTHOF
1 829 Kč
WU406609
Špikovací nůž 9 cm Ikon WÜSTHOF
3 949 Kč
WU498609
Špikovací nůž ALPHA OAK 13 cm, hnědá, Güde
2 350 Kč –5 %
2 230 Kč
GUDEE76413
Špikovací nůž ALPHA POM 13 cm, černá, Güde
1 750 Kč –6 %
1 640 Kč
GUDE176413
4045a
799 Kč
WU1035048112
Špikovací nůž KAPPA 10 cm, stříbrná, Güde
1 940 Kč
GUDE76410
Špikovací nůž Twin Grip Zwilling tyrkysový 10 cm ZW38160100
Špikovací nůž Twin Grip Zwilling zelený 10 cm
273 Kč
ZW38094101
Špikovací nůž Victorinox plast černý 12 cm
680 Kč
VN5200312

Nože na sádlo - snadné krájení kousků masa

Co je to špikovací nůž?

špikovací nůž nazývaný také "plátkovací nůž" je tenký, hladký nůž s vynikající kvalitou řezu a špičatou 17cm čepelí. Tento nůž je ideální pro:

  • krájení červeného masa nebo drůbeže
  • jemné krájení syrových nebo vařených filetů
  • krájení rovnoměrně silných plátků
  • larding

Na adrese Kulina, najdete profesionální nože na sádlo od společností Zwilling, Wusthof nebo WMF, vyrobené z odolné vysoce kvalitní nerezové oceli.

Jak se dělá sádlo?

Sádlo je kulinářská technika používaná při přípravě velkých kusů masa. Jedná se o vplétání dlouhých pruhů tuku do masa pomocí speciálního nože zvaného larding knife. Díky přistání, kdy se tuk během pečení rozpouští, jsou pečeně nebo žebírka vlhčí, měkčí a chutnější.

Po odříznutí proužků sádla dejte sádlo před začátkem sádlování do mrazáku - po ztuhnutí se budou proužky lépe vkládat do masa.

Jak se starat o špikovací nůž?

Kuchyňské nože představují nemalou investici, takže pokud chcete, aby vám špikovací nůž vydržel dlouho, dodržujte tato jednoduchá pravidla pro čištění a skladování nožů:

  • nože jsou často vhodné do myčky, ale doporučujeme čistit nůž ručně, protože čisticí prostředky v myčce mohou poškodit povrch ocelové čepele
  • pokud má nůž dřevěnou rukojeť, nedávejte ho do myčky nádobí
  • abyste zabránili vysychání dřevěných rukojetí, pravidelně je mažte lněným olejem nebo včelím voskem
  • ukládejte nůž odděleně, aby se čepele neztupily. Použijte blok na nože nebo pouzdro na nůž
  • pravidelně brousit nůž pomocí brousek na nože

Pokud v kuchyni často připravujete maso, můžete si prohlédnout také naši nabídku vykosťovacích a filetovacích nožů.