odpocet
2 dny
11 hodin
43 minut
6 sekund

Špikovací nože

Zobrazit filtry
Zobrazit filtry
Řadit dle
24 položek celkem
1 ks Zrušit filtry
Špikovací nůž 12 cm Classic Ikon creme WÜSTHOF
2 629 Kč
WU4086012
Špikovací nůž 10 cm PROFESSIONAL"S" ZWILLING
1 742 Kč
ZW31020101
145046 spikovaci nuz classic line wmf
–15 %
588 Kč
699 Kč
WM1874536030
Špikovací nůž 9 cm Classic Ikon WÜSTHOF
2 359 Kč
WU408609
211021 spikovaci nuz alpha pom 13 cm cerna gude solingen
–6 %
1 640 Kč
1 750 Kč
GUDE176413
Špikovací nůž 10 cm Classic WÜSTHOF
1 989 Kč
WU406610
4045a
799 Kč
WU1035048112
Špikovací nůž Victorinox plast černý 12 cm
699 Kč
VN5200312
Špikovací nůž Gourmet Zwilling 10 cm
–28 %
669 Kč
931 Kč
ZW36110101
148805 spikovaci nuz 10 cm zwilling pro
1 970 Kč
ZW38400101
Špikovací nůž Twin Grip Zwilling zelený 10 cm
249 Kč
ZW38094101
Špikovací nůž Twin Grip Zwilling žlutý 9 cm
–9 %
231 Kč
255 Kč
ZW38091081
Špikovací nůž 10 cm FOUR STAR® ZWILLING
1 350 Kč
ZW31070101
Špikovací nůž 9 cm Classic WÜSTHOF
1 829 Kč
WU406609
Špikovací nůž 9 cm Ikon WÜSTHOF
3 949 Kč
WU498609
M764 10 GUDEM76410
210961 spikovaci nuz alpha oak 13 cm hneda gude solingen GUDEE76413
D764 10 white GUDED76410
210904 spikovaci nuz kappa 10 cm stribrna gude solingen GUDE76410
Špikovací nůž Twin Grip XS Zwilling 9 cm
–10 %
265 Kč
295 Kč
ZW38601090
Špikovací nůž Twin Grip Zwilling 10 cm
289 Kč
ZW38720100
Špikovací nůž Twin Grip Zwilling tyrkysový 10 cm ZW38160100
Špikovací nůž Twin Chef 2 Zwilling 10 cm
899 Kč
ZW34910101

Nože na sádlo - snadné krájení kousků masa

Co je to špikovací nůž?

špikovací nůž nazývaný také "plátkovací nůž" je tenký, hladký nůž s vynikající kvalitou řezu a špičatou 17cm čepelí. Tento nůž je ideální pro:

  • krájení červeného masa nebo drůbeže
  • jemné krájení syrových nebo vařených filetů
  • krájení rovnoměrně silných plátků
  • larding

Na adrese Kulina, najdete profesionální nože na sádlo od společností Zwilling, Wusthof nebo WMF, vyrobené z odolné vysoce kvalitní nerezové oceli.

Jak se dělá sádlo?

Sádlo je kulinářská technika používaná při přípravě velkých kusů masa. Jedná se o vplétání dlouhých pruhů tuku do masa pomocí speciálního nože zvaného larding knife. Díky přistání, kdy se tuk během pečení rozpouští, jsou pečeně nebo žebírka vlhčí, měkčí a chutnější.

Po odříznutí proužků sádla dejte sádlo před začátkem sádlování do mrazáku - po ztuhnutí se budou proužky lépe vkládat do masa.

Jak se starat o špikovací nůž?

Kuchyňské nože představují nemalou investici, takže pokud chcete, aby vám špikovací nůž vydržel dlouho, dodržujte tato jednoduchá pravidla pro čištění a skladování nožů:

  • nože jsou často vhodné do myčky, ale doporučujeme čistit nůž ručně, protože čisticí prostředky v myčce mohou poškodit povrch ocelové čepele
  • pokud má nůž dřevěnou rukojeť, nedávejte ho do myčky nádobí
  • abyste zabránili vysychání dřevěných rukojetí, pravidelně je mažte lněným olejem nebo včelím voskem
  • ukládejte nůž odděleně, aby se čepele neztupily. Použijte blok na nože nebo pouzdro na nůž
  • pravidelně brousit nůž pomocí brousek na nože

Pokud v kuchyni často připravujete maso, můžete si prohlédnout také naši nabídku vykosťovacích a filetovacích nožů.