odpocet
3 dny
5 hodin
40 minut
38 sekund

Šťouchadla

Zobrazit filtry
Zobrazit filtry
Řadit dle
10 položek celkem
1 ks Zrušit filtry
Šťouchadlo na brambory Profi Plus WMF
–20 %
601 Kč
752 Kč
Promo
WM1871386030
Šťouchadlo na brambory drátěné Profi Plus WMF
–20 %
601 Kč
752 Kč
Promo
WM1871696030
Šťouchadlo na brambory B Bois de Buyer
–20 %
519 Kč
649 Kč
Promo
DB270103
Mačkadlo brambor z nerezové oceli INGENIO K1181214 Tefal
–20 %
335 Kč
419 Kč
Promo
TEFK1181214
Šťouchadlo na brambory Pro nerez ZWILLING
–22 %
629 Kč
815 Kč
Promo
ZW37160001
Mačkadlo na brambory Ingenio K2071214 Tefal
–20 %
295 Kč
369 Kč
Promo
TEFK2071214
Skládací šťouchadlo na brambory Delta™ Joseph Joseph
–24 %
263 Kč
349 Kč
Promo
JS10161
OXO11282900 1
–15 %
OXO11282900
Mačkadlo na brambory Easy-Mash 20140 Joseph Joseph
–26 %
249 Kč
341 Kč
Promo
JS20140

Šťouchadla na brambory - lepší způsob zpracování zeleniny

Proč jsou šťouchadla na brambory nejlepším způsobem mačkání brambor?

mačkadlo na brambory je nástroj na přípravu pokrmů, který se používá k rozbíjení vařené měkké zeleniny, jako jsou brambory, jablka nebo fazole. V porovnání s jinými způsoby mačkání mají brambory mačkadlo na brambory tendenci být nadýchanější a lehčí, protože při použití nástroje se z buněk brambor uvolňuje menší množství škrobu.

Na adrese Kulina si můžete vybrat z řady šťouchadel na brambory od renomovaných výrobců, jako jsou např Joseph Joseph a WMF.

Jaké dva typy kuchyňských nástrojů se používají k mačkání brambor?

Existují dva hlavní typy šťouchadel na brambory:

Standardní mačkadlo na brambory: Tradiční šťouchadla na brambory mají dlouhou rukojeť s kovovými dráty stočenými do mřížky nebo s drážkami na konci. Brambory se protlačí přes mřížku nebo drážkovaný talíř, čímž získají konzistenci bramborové kaše.

Rýžovače/lisy na brambory: Rýžovač brambor nebo lis na brambory je druh mačkadlo na brambory , které mačká brambory pomocí pístu a děrované desky. Brambory se vloží do násypky v horní části rýžovaru a poté se stisknutím pístu protlačí skrz děrovanou desku. Díky tomu mají brambory po protlačení drobnými póry lisu jemnou a nadýchanou strukturu. Podívejte se na naši nabídku kuchyňských lisů, kde najdete pěkný příklad lis na brambory.

Oba druhy šťouchadel na brambory velmi dobře rozmačkají brambory, ale jejich struktura se mírně liší. lis na brambory je vhodnější pro vytvoření krémovější a nadýchanější struktury, zatímco drátěné mačkadlo na brambory je ideální pro výrobu hrubé nebo rustikální bramborové kaše.

K čemu dalšímu lze použít šťouchadla na brambory?

Kromě typického použití na mačkadlo na brambory kaši lze mačkadlo na brambory v kuchyni použít k celé řadě dalších účelů. Mezi ně patří drcení česneku, výroba guacamole, křehčení masa, mačkání konzervovaných nebo vařených fazolí, mačkání jiné vařené zeleniny atd.

Nakonec je mačkadlo na brambory užitečným kuchyňským doplňkem, který lze použít i k jiným úkolům než jen k drcení brambor.

A pokud máte rádi vařené brambory nebo jinou zeleninu, ujistěte se, že máte dobrou škrabka na zeleninu abyste si zeleninu připravili během chvilky.