Univerzální a klasické pánve

2 položek celkem
Ocelová pánev Mineral B Element O 36 cm de Buyer
3 369 Kč
DB561036

Pánve – na kterých pánvích je nejlepší smažit?

Pánve jsou nutností v každé kuchyni. Nejběžnější typy pánví jsou hliníkové, nerezové, měděné nebo litinové pánve. Každý z materiálů má své vlastní vlastnosti a výhody, které si můžete přečíst níže nebo v našem úplném průvodci pánvemi zde.

Jaké jsou ty nejlepší pánve a pro jaký typ jídla se hodí?

  • nerezové pánve na smažení: pro téměř všechny druhy potravin, které chcete smažit, opékat nebo ožehnout, jsou prakticky nezničitelné a materiál nabízí vynikající rozvod tepla
  • hliníkové pánve jsou nejlepší na opékání jednotlivých porcí masa, steaků, hamburgerů nebo smažení vajec. Hliníkové pánve jsou lehké a velmi dobře rozvádějí teplo, ale mějte na paměti, že teplo neudržují příliš dobře, takže když do horké pánve přidáte jídlo, teplota bude kolísat
  • litinové pánve jsou nejlepší na steaky, ale také na smažení a opékání různých druhů jídel. Přesto byste si měli pamatovat, že je nepoužívejte pro potraviny, jako jsou rajčata a jiné kyselé přísady, jemné ryby, vejce nebo lepkavé dezerty
  • Měděné pánve se rychle zahřejí a vychladnou, krásně vypadají a jsou skvělou ozdobou každé kuchyně, jsou ideální pro vaření pokrmů, které vyžadují stálé teplo a přesnou regulaci teploty (pro ryby, omáčky nebo sladkosti, jako je karamel), ale neměly by se používat s kyselými přísadami, jako je citronová šťáva, víno nebo rajčata

Nákup správné pánve závisí také na tom, jaké jídlo obvykle smažíte, jaký typ sporáku používáte a pro kolik lidí obvykle vaříte. Můžete si také prohlédnout náš výběr woků a grilovacích pánví.

Jsou nepřilnavé pánve dobré na smažení a proč je profesionální kuchaři nenávidí?

Nepřilnavé pánve jsou velmi pohodlné a snadno se používají a mnoho lidí je rádo používá pro nejrůznější kulinářské úkoly, včetně smažení, opékání nebo dušení. Přesto musíte vědět, že jsou obvykle velmi jemné a je snadné zničit jejich nepřilnavý povlak použitím nesprávného kuchyňského náčiní nebo příliš silných abrazivních chemikálií. To je důvod, proč je profesionální kuchaři nepoužívají v profesionálních kuchyních nebo v restauracích, kde se pánve neustále používají.

Nepřilnavé pánve jsou přesto skvělými nástroji pro domácí použití a kombinace nerezové oceli a nepřilnavých funkcí je ideální pro všechny typy domácích kuchařů, včetně úplných začátečníků. Používejte své nepřilnavé pánve, zejména na vaječná jídla, zeleninu, drůbež a jemné ryby.

Jak často byste měli vyměňovat nepřilnavé pánve?

Podle některých obecných pravidel byste je měli vyměnit přibližně každých pět let, ale čas od času se musíte podívat na svou pánev, a pokud si všimnete, že je zdeformovaná, poškrábaná nebo změněná barva, měli byste ji okamžitě přestat používat.

Které pánve jsou nejlepší?

V Kulině najdete spoustu spolehlivých, vysoce kvalitních pánví od známých výrobců jako Zwilling, Fiskars, Fissler, Woll nebo WMF. Výběr závisí na tom, jaký materiál preferujete a kolik peněz chcete do své pánve investovat. Vyberte si Tefal, pokud hledáte levnou nepřilnavou pánev, nebo přejděte na de Buyer, pokud můžete si dovolit prémiovou pánev od legendárního francouzského výrobce.

Jak pečovat o své pánve?

Pokud jste investovali peníze do kvalitní pánve, měli byste o ni pečovat vhodným způsobem, který zajistí její dlouhé a zdravé používání. Jak pečovat o pánev? Dodržujte tato jednoduchá pravidla, abyste si své pánve užili po dlouhou dobu:

  • na nepřilnavé pánve používejte pouze silikonové náčiní,
  • vždy své pánve myjte ručně, nepoužívejte silné čisticí prostředky ani drhnutí,
  • osušte své pánve ihned po umytí,
  • vyhýbejte se velkým změnám teploty (nikdy nepokládejte horkou pánev pod studenou vodu),
  • snažte se vyhnout kyselým potravinám a aerosolovým sprejům na vaření,
  • po vysušení potřete pánev tenkou vrstvou oleje,
  • správně skladujte pánve