odpocet
0 dní
5 hodin
58 minut
49 sekund

Univerzální a klasické pánve

Zobrazit filtry
Zobrazit filtry
Řadit dle
68 položek celkem
24 cm - 24 cmZrušit filtry
Nepřilnavá pánev 24 cm White Line Eva Solo
2 452 Kč
ES256424
Pánev O 24 cm ProfiResist WMF
2 980 Kč
WM1756246411
Pánev O 24 cm PermaDur® Profi WMF
2 526 Kč
WM0775244021
Sada pánví DEVIL WMF 2 ks
4 429 Kč
WM741609990
Ocelová pánev na omelety Mineral B Element O 24 cm de Buyer DB561124
Ocelová pánev Mineral B Element PRO O 24 cm de Buyer DB568024
panve panev tefal g7320434 duetto 24cm 1810887 2048x
–20 %
479 Kč
599 Kč
TEFG7320434
Sada pánví PERMADUR ADVANCE WMF 2 ks
–9 %
3 889 Kč
4 299 Kč
WM775024021
Pánev 24 cm Gourmet Plus matný nerez WMF
2 828 Kč
WM0728246031
8364 24 packshot 1
–15 %
3 242 Kč
3 859 Kč
DB836424
141167 kastrol na sote s litinovou samopodlevaci poklici o 24 cm bazalkova chistera staub1 ST12242423
Pánev O 24 cm PermaDur® Premium hluboká WMF
3 119 Kč
WM0576444291
5200 24 packshot
–13 %
1 079 Kč
1 249 Kč
DB3502407
170876 081 353 24 100 sa p
–5 %
2 250 Kč
2 370 Kč
FS81353241000
Nepřilnavá pánev HONEYCOMB Eva Solo 24 cm stříbrná
–5 %
2 599 Kč
2 749 Kč
ES203324
Pánev s dřevěnou rukojetí Nordic kitchen O 24 cm Eva Solo ES280324
Nepřilnavá pánev O 24 cm Choc Resto Induction de Buyer DB848024
5664 24 packshot 1 DB566424
Nahoru
Další produkty

Pánve – na kterých pánvích je nejlepší smažit?

Pánve jsou nutností v každé kuchyni. Nejběžnější typy pánví jsou hliníkové, nerezové, měděné nebo litinové pánve. Každý z materiálů má své vlastní vlastnosti a výhody, které si můžete přečíst níže nebo v našem úplném průvodci pánvemi zde.

Jaké jsou ty nejlepší pánve a pro jaký typ jídla se hodí?

  • nerezové pánve na smažení: pro téměř všechny druhy potravin, které chcete smažit, opékat nebo ožehnout, jsou prakticky nezničitelné a materiál nabízí vynikající rozvod tepla
  • hliníkové pánve jsou nejlepší na opékání jednotlivých porcí masa, steaků, hamburgerů nebo smažení vajec. Hliníkové pánve jsou lehké a velmi dobře rozvádějí teplo, ale mějte na paměti, že teplo neudržují příliš dobře, takže když do horké pánve přidáte jídlo, teplota bude kolísat
  • litinové pánve jsou nejlepší na steaky, ale také na smažení a opékání různých druhů jídel. Přesto byste si měli pamatovat, že je nepoužívejte pro potraviny, jako jsou rajčata a jiné kyselé přísady, jemné ryby, vejce nebo lepkavé dezerty
  • Měděné pánve se rychle zahřejí a vychladnou, krásně vypadají a jsou skvělou ozdobou každé kuchyně, jsou ideální pro vaření pokrmů, které vyžadují stálé teplo a přesnou regulaci teploty (pro ryby, omáčky nebo sladkosti, jako je karamel), ale neměly by se používat s kyselými přísadami, jako je citronová šťáva, víno nebo rajčata

Nákup správné pánve závisí také na tom, jaké jídlo obvykle smažíte, jaký typ sporáku používáte a pro kolik lidí obvykle vaříte. Můžete si také prohlédnout náš výběr woků a grilovacích pánví.

Jsou nepřilnavé pánve dobré na smažení a proč je profesionální kuchaři nenávidí?

Nepřilnavé pánve jsou velmi pohodlné a snadno se používají a mnoho lidí je rádo používá pro nejrůznější kulinářské úkoly, včetně smažení, opékání nebo dušení. Přesto musíte vědět, že jsou obvykle velmi jemné a je snadné zničit jejich nepřilnavý povlak použitím nesprávného kuchyňského náčiní nebo příliš silných abrazivních chemikálií. To je důvod, proč je profesionální kuchaři nepoužívají v profesionálních kuchyních nebo v restauracích, kde se pánve neustále používají.

Nepřilnavé pánve jsou přesto skvělými nástroji pro domácí použití a kombinace nerezové oceli a nepřilnavých funkcí je ideální pro všechny typy domácích kuchařů, včetně úplných začátečníků. Používejte své nepřilnavé pánve, zejména na vaječná jídla, zeleninu, drůbež a jemné ryby.

Jak často byste měli vyměňovat nepřilnavé pánve?

Podle některých obecných pravidel byste je měli vyměnit přibližně každých pět let, ale čas od času se musíte podívat na svou pánev, a pokud si všimnete, že je zdeformovaná, poškrábaná nebo změněná barva, měli byste ji okamžitě přestat používat.

Které pánve jsou nejlepší?

V Kulině najdete spoustu spolehlivých, vysoce kvalitních pánví od známých výrobců jako Zwilling, Fiskars, Fissler, Woll nebo WMF. Výběr závisí na tom, jaký materiál preferujete a kolik peněz chcete do své pánve investovat. Vyberte si Tefal, pokud hledáte levnou nepřilnavou pánev, nebo přejděte na de Buyer, pokud můžete si dovolit prémiovou pánev od legendárního francouzského výrobce.

Jak pečovat o své pánve?

Pokud jste investovali peníze do kvalitní pánve, měli byste o ni pečovat vhodným způsobem, který zajistí její dlouhé a zdravé používání. Jak pečovat o pánev? Dodržujte tato jednoduchá pravidla, abyste si své pánve užili po dlouhou dobu:

  • na nepřilnavé pánve používejte pouze silikonové náčiní,
  • vždy své pánve myjte ručně, nepoužívejte silné čisticí prostředky ani drhnutí,
  • osušte své pánve ihned po umytí,
  • vyhýbejte se velkým změnám teploty (nikdy nepokládejte horkou pánev pod studenou vodu),
  • snažte se vyhnout kyselým potravinám a aerosolovým sprejům na vaření,
  • po vysušení potřete pánev tenkou vrstvou oleje,
  • správně skladujte pánve