170 položek celkem
Naběračka B Bois de Buyer
Tip
619 Kč
DB270102
Lžíce/naběračka Ingenio K2060514 Tefal
203 Kč –20 %
162 Kč
TEFK2060514
Obracečka na palačinky Ingenio Tefal
209 Kč –20 %
167 Kč
TEFK2060914
Roztírač na palačinkové těsto Profi Plus WMF
429 Kč
WM1872426030
173783 varecka spicata continenta 30 cm
219 Kč
CONT4922
product 4680886
230 Kč –20 %
184 Kč
TEFK2300514
product 4681190
220 Kč –20 %
176 Kč
TEFK2305914
NV160670015 1 NV160670015
Lžíce na těstoviny INGENIO K2060214 Tefal
205 Kč –20 %
164 Kč
TEFK2060214
Lžíce s otvory Ingenio Tefal
209 Kč –26 %
153 Kč
TEFK2060314
Mačkadlo na brambory Ingenio K2071214 Tefal
369 Kč –24 %
277 Kč
TEFK2071214
Metla z nerezové oceli INGENIO K1181714 Tefal
402 Kč –20 %
321 Kč
TEFK1181714
Metlička na pečení INGENIO K2072414 Tefal
369 Kč –20 %
295 Kč
TEFK2072414
Naběračka Ingenio Tefal
205 Kč –20 %
164 Kč
TEFK2060114
Naběračka na zmrzlinu INGENIO K2072214 Tefal
399 Kč –20 %
319 Kč
TEFK2072214
Naběračka z nerezové oceli INGENIO K1180214 Tefal
402 Kč –20 %
321 Kč
TEFK1180214
Nahoru
Další produkty

Kuchyňské náčiní - základní kuchyňské nástroje

Co je to kuchyňské náčiní?

Kuchyňské náčiní hraje při přípravě pokrmů zásadní roli a je nástrojem používaným při přípravě, vaření a servírování jídla.

Jsou to nezbytné nástroje, které usnadňují, urychlují a zefektivňují přípravu jídel. Některé z běžných kuchyňských nástrojů jsou následující:

  • kuchyňská lžíce se používá k míchání pokrmů husté konzistence, například těsta.
  • Sada kuchyňské náčiní která často zahrnuje různé lžíce, naběračky, vidličky, obracečky atd.
  • Obraceč: Obracečka se používá k rychlému obracení potravin, jako je omeleta, palačinka nebo kus ryby.
  • Drážkovaná lžíce umožňuje odtok tekutiny, takže je ideální pro odkapávání zeleniny, nabírání jídla z guláše nebo polévky
  • štětec na pečivo můžete před pečením potřít jídlo marinádou, rozpuštěným máslem nebo vajíčkem.
  • mačkadlo na brambory se používá k drcení měkkých potravin, například bramborové kaše, jablečné omáčky nebo smažených fazolí.
  • Pomazánky na palačinky se používají k roztírání těsta na palačinkovačích.
  • starka na těsto se používá při vaření a pečení (roztírání, míchání, obracení atd.)
  • Kuchyňské naběračky se používají k podávání polévek, dušených pokrmů a jiných tekutin.

Existuje několik dalších kuchyňských nástrojů, z nichž každý má odlišné použití. Konkrétní kulinářské úkoly a preference šéfkuchaře určují druh potřebného vybavení.

Jaké materiály se používají při výrobě Kuchyňské náčiní?

K výrobě kuchyňského nářadí lze použít několik materiálů. Výběr závisí na povrchu, na který je chcete použít (povrch pánve, hrnce nebo kuchyňská mísa), ale nejtypičtější materiály používané k výrobě kuchyňské náčiní jsou:

  • Plastové: Plastové nádobí je lehké a cenově dostupné. Při vystavení nadměrnému teplu se mohou roztavit nebo deformovat, ale jsou ideální pro použití s nepřilnavým nádobím.
  • Nerezová ocel: Nerezová ocel je robustní, nerezavějící a hygienicky nezávadný materiál. Nerezová ocel je díky své odolnosti ideální pro použití s kulinářskými spotřebiči s vysokou teplotou.
  • Nylon: Nylonové kuchyňské vybavení je odolné proti poškrábání a vysokým teplotám. Jsou lehké a levné, ale při vystavení intenzivnímu teplu se mohou roztavit nebo deformovat.
  • Silikon: Tento materiál je ideální pro použití s nepřilnavým nádobím, protože je žáruvzdorný a nepřilnavý. Se silikonovým nádobím se vaše hrnce a pánve nepoškrábou.
  • Dřevo: Dřevěné nádobí je bezpečné pro nepřilnavé povrchy a nepoškrábe vaše hrnce a pánve. Při vhodné údržbě mohou vydržet velmi dlouho a jsou také odolné vůči vysokým teplotám.

Můžete se také podívat do našeho nákupního průvodce 10 nejlepších kuchyňských potřeb, abyste zjistili, do jakých dalších kuchyňských potřeb se vyplatí investovat.