221 položek celkem
Obracečka Profi Plus 32 cm plast WMF
Akce Sticker
1 041 Kč –19 %
833 Kč
WM1871596030
Naběračka Profi Plus O 9 cm WMF
Akce Sticker
679 Kč –20 %
543 Kč
WM1871016030
144989 obracecka na palacinky profi plus wmf
Akce Sticker
549 Kč –20 %
439 Kč
WM1872496030
144968 sterka na testo 28 cm profi plus wmf
Akce Sticker
710 Kč –20 %
568 Kč
WM1871956030
Obracečka Gourmet Wüsthof 21 cm
Akce Sticker
1 681 Kč –23 %
1 287 Kč
WU9035091912
Pěnovačka/cedník Profi Plus WMF
Akce Sticker
679 Kč –20 %
543 Kč
WM1871976030
Naběračka B Bois de Buyer
Akce Tip Sticker
632 Kč –19 %
506 Kč
DB270102
145067 maslovacka silikonova profi plus wmf
Akce Sticker
601 Kč –19 %
481 Kč
WM1874986030
Obracečka pružná B Bois de Buyer
Akce Sticker
619 Kč –20 %
495 Kč
DB270107
144896 slehaci metlicka 20 cm profi plus wmf
Akce Sticker
479 Kč –20 %
383 Kč
WM1871136030
Naběračka na špagety Pro ZWILLING
Akce Sticker
815 Kč –16 %
678 Kč
ZW37160031
Nahoru
Další produkty

Kuchyňské náčiní - základní kuchyňské nástroje

Co je to kuchyňské náčiní?

Kuchyňské náčiní hraje při přípravě pokrmů zásadní roli a je nástrojem používaným při přípravě, vaření a servírování jídla.

Jsou to nezbytné nástroje, které usnadňují, urychlují a zefektivňují přípravu jídel. Některé z běžných kuchyňských nástrojů jsou následující:

  • kuchyňská lžíce se používá k míchání pokrmů husté konzistence, například těsta.
  • Sada kuchyňské náčiní která často zahrnuje různé lžíce, naběračky, vidličky, obracečky atd.
  • Obraceč: Obracečka se používá k rychlému obracení potravin, jako je omeleta, palačinka nebo kus ryby.
  • Drážkovaná lžíce umožňuje odtok tekutiny, takže je ideální pro odkapávání zeleniny, nabírání jídla z guláše nebo polévky
  • štětec na pečivo můžete před pečením potřít jídlo marinádou, rozpuštěným máslem nebo vajíčkem.
  • mačkadlo na brambory se používá k drcení měkkých potravin, například bramborové kaše, jablečné omáčky nebo smažených fazolí.
  • Pomazánky na palačinky se používají k roztírání těsta na palačinkovačích.
  • starka na těsto se používá při vaření a pečení (roztírání, míchání, obracení atd.)
  • Kuchyňské naběračky se používají k podávání polévek, dušených pokrmů a jiných tekutin.

Existuje několik dalších kuchyňských nástrojů, z nichž každý má odlišné použití. Konkrétní kulinářské úkoly a preference šéfkuchaře určují druh potřebného vybavení.

Jaké materiály se používají při výrobě Kuchyňské náčiní?

K výrobě kuchyňského nářadí lze použít několik materiálů. Výběr závisí na povrchu, na který je chcete použít (povrch pánve, hrnce nebo kuchyňská mísa), ale nejtypičtější materiály používané k výrobě kuchyňské náčiní jsou:

  • Plastové: Plastové nádobí je lehké a cenově dostupné. Při vystavení nadměrnému teplu se mohou roztavit nebo deformovat, ale jsou ideální pro použití s nepřilnavým nádobím.
  • Nerezová ocel: Nerezová ocel je robustní, nerezavějící a hygienicky nezávadný materiál. Nerezová ocel je díky své odolnosti ideální pro použití s kulinářskými spotřebiči s vysokou teplotou.
  • Nylon: Nylonové kuchyňské vybavení je odolné proti poškrábání a vysokým teplotám. Jsou lehké a levné, ale při vystavení intenzivnímu teplu se mohou roztavit nebo deformovat.
  • Silikon: Tento materiál je ideální pro použití s nepřilnavým nádobím, protože je žáruvzdorný a nepřilnavý. Se silikonovým nádobím se vaše hrnce a pánve nepoškrábou.
  • Dřevo: Dřevěné nádobí je bezpečné pro nepřilnavé povrchy a nepoškrábe vaše hrnce a pánve. Při vhodné údržbě mohou vydržet velmi dlouho a jsou také odolné vůči vysokým teplotám.

Můžete se také podívat do našeho nákupního průvodce 10 nejlepších kuchyňských potřeb, abyste zjistili, do jakých dalších kuchyňských potřeb se vyplatí investovat.