Vykošťovací nože

15 položek celkem
177335 177335 sebrauitbeen lr1 kl 1
1 710 Kč
FORGEDSDV625037
Vykosťovací nůž 16 cm Classic WÜSTHOF
2 629 Kč
WU4603
zwilling zwilling four star uitbeenmes 14cm
1 905 Kč
ZW31086141
177422 sebraschil hr1 kl 1536x228
1 279 Kč
FORGEDSDV625006
Vykosťovací nůž SOK OLIVE SUNSHINE DAMASCUS Dellinger 13 cm DNGRKHOK55B
okrajovaci nuz ze serie 1905 v delce 9 cm
1 474 Kč
FDCK8194709
Vykosťovací nůž Victorinox 15 cm
580 Kč
VN5666315
Vykosťovací nůž Classic Wüsthof 18 cm
2 629 Kč
WU1030103818
Dranžírovací nůž GO FOR GOLD F.DICK 21 cm
2 646 Kč –6 %
2 480 Kč
FDCK814562180
Okrajovací nůž PINK SPIRIT F.DICK 9 cm růžový
1 276 Kč
FDCK817470979
Okrajovací nůž ROSE WOOD DAMASCUS Dellinger 7 cm
999 Kč
DNGRXZB27RW3
Vykosťovací nůž 14 cm Classic WÜSTHOF
2 528 Kč
WU4602
Okrajovací nůž GO FOR GOLD F.DICK 7 cm
1 456 Kč
FDCK814460780
Vykosťovací nůž 14 cm Classic Ikon creme WÜSTHOF
3 159 Kč
WU46160

Vykosťovací nože - přesně to, co potřebujete k vykosťování masa

Co je to vykosťovací nůž?

vykosťovací nůž je typ kuchyňského nože s dlouhou, tenkou a pružnou čepelí s ostrým hrotem. Používá se k vykosťování kusů masa, ryb a drůbeže a k odstraňování kůže z masa a ryb. Vykosťovací nože musí být velmi ostré, a čím déle zůstávají ostré, tím jsou odolnější.

Jak se starat o vykosťovací nůž?

Přestože je většina vykosťovacích nožů vyrobena z nerezové oceli, která je poměrně odolná proti korozi, voda může stále působit na čepel nebo dřevěné rukojeti. Proto je vhodné vykosťovací nože ihned po použití ručně vyčistit a osušit, stejně jako většinu kuchyňských nožů. Po vyčištění byste také měli nůž správně uložit do blok na nože nebo na magnetický stojan.

Jak udržet vykosťovací nůž ostrý?

Pro zachování ostrosti čepele vykosťovací nůžje třeba pamatovat na dvě věci.

  • používání nožů prkénko které by neztupilo nůž. Nejlepší volbou je dřevěné nebo bambusové prkénko nebo prkénko z kvalitního plastu, které najdete v obchodech Kulina
  • pravidelně brousit vykosťovací nůž . Jeho neostré ostří můžete nabrousit pomocí brousek na nože který je k dostání v Kulina
  • vykosťovací nůž nikdy nevkládejte do myčky nádobí. Opláchněte čepel v teplé mýdlové vodě, přejeďte po ostří měkkým hadříkem a ihned ji osušte

Čím se liší filetovací nůž od vykosťovací nůž?

Filetovací nože jsou známé svou pružností a ostrou čepelí a jsou určeny k porcování ryb a odstraňování kostí. Vykosťovací nože jsou vhodnější pro tvrdší maso, jako je vepřové, hovězí nebo kuřecí.

V našem internetovém obchodě můžete získat špičkové vykosťovací nože od výrobců, jako je F. DIKCK, Wusthof a Dellinger. Pokud v kuchyni připravujete hodně masa, měli byste se podívat na některé z našich odolnějších nožů, včetně řeznických a sekáčků, a přečíst si našeho průvodce nákupem kuchyňských nožů zde.