Zapékací mističky a ramekiny

1 položek celkem
Ramekin Ø 7,5 cm Alexandrie Revol
200 Kč
RV616277

Ramekiny - skvělé nádobí na jedno podávání

Tradiční definice ramekin je malá keramická nebo skleněná nádoba s rovnou stranou, která se používá k pečení a servírování. Rámečky se často používají při přípravě dezertů, jako jsou crème brûlées, crumble a cheesecaky, ale také na malé porce slaných pokrmů. Ramekiny lze také použít k servírování malých porcí jídla na večírcích a rautech.

Jaké jsou výhody pečení v ramekin?

Vzhledem k tomu, že ramekiny mají obvykle válcovitý tvar a malou velikost, jsou ideální pro pečení dezertů po jedné porci. Jsou vhodné do mikrovlnné trouby, trouby a myčky nádobí a dobře se hodí jako forma na koláče nebo muffiny. Rámečky jsou ideální pro suflé a další lahodné dezerty, které můžete podávat přímo z trouby na stůl. Dobrou chuť!

Kreativní kuchaři používají ramekiny na dipy, koláče a dokonce i krémové polévky. Jsou také ideální pro podávání svačinek, jako jsou ořechy nebo sušené ovoce.

Rampouchy se hodí i těm, kteří žijí sami nebo jen s partnerem. Vždyť zbytečné pečení dalších porcí jídla, které budou ležet v lednici několik dní, je nejen ztrátou času, ale také plýtváním potravinami. Vaření bez odpadu je nejen úsporné, ale také šetrné k životnímu prostředí.

Jsou ramekiny trvanlivé?

Ramekiny jsou vyrobeny tak, aby se daly opakovaně používat a byly odolné. Jsou také odolné vůči vysokým teplotám, což z nich činí univerzální kuchyňské nádobí, které se skvěle hodí na vaření, pečení i chlazení. Jen si představte, co všechno byste mohli připravit - například jednotlivé čokoládové dorty, crème brulée, tiramisu a mousses.Na co ještě čekáte? Podívejte se, co nabízí Kulina, a začněte ihned pracovat. Pak se pohodlně usaďte a vychutnejte si výsledky svého kulinářského úsilí s rodinou a přáteli.

Kulina nabízí misky v různých stylech - včetně těch, které vyrábí společnost Bitz a Revol. Revol je francouzská společnost, která je známá vysokou kvalitou svých výrobků.

Je nutné ramekiny před pečením předem připravit?

Většina plechů je poměrně malá. Díky tomu se teplo v troubě snadno dostane do středu směsi. Aby se moučník nepřipálil, nepřipekl nebo nepřipekl, doporučuje se vložit ramekin do vodní lázně. Ve všech případech si předem ověřte pokyny výrobce. Některé misky lze dokonce vařit v tlakovém hrnci nebo používat v mikrovlnné troubě.