Nůž na chléb Fibre Karbon 2 De Buyer 26 cm

Kód: DB428626
Akce Sticker
Značka: de Buyer
2 519 Kč –20 %
165260 nuz na chleb fibre karbon 2 de buyer 26 cm
2 519 Kč –20 % 2 015 Kč
Skladem (4 ks)

Nůž na chléb De Buyer má vroubkované ostří dlouhé 25,6 cm vyrobeno vysoce kvalitní německé nožířské oceli. Extrémní ostrost, unikátní systém vyvážení nože podle potřeby kuchaře. Rukojeť pro pohodlnou práci bez únavy.

Detailní informace

Detailní popis produktu

POPIS

Nůž na chléb a pečivo z kolekce Fibre Karbon 2 od výrobce De Buyer má vroubkovanou dlouhou čepel a je extrémně ostrý. Tento nůž je díky pilovému ostří ideální na krájení chleba a jiných druhů pečiva. Poradí si i s tvrdou kůrkou a úhledné krajíce s ním nakrájíte bez porušení nadýchané střídky.

Čepel nože je vyrobena z vysoce kvalitní německé nerezové oceli X50CrMoV15 (speciální nožířská ocel) s tvrdostí 56 HRC (Rockwellovy stupnice tvrdosti). Řada FK2 má unikátní systém vyvážení nože podle potřeby konkrétního kuchaře. Stačí pouze odšroubovat nerezovou patku na rukojeti a odejmout potřebné množství nerezových vložek.

Rukojeť nože je vyrobena ručně vrstvením z uhlíkových vláken. Díky tomu je velmi odolná, pevná a přináší příjemný a pohodlný úchop pro krájení bez únavy. Záštita chrání prsty. Pro bezpečné uložení nože je ideální stojan na nože

SPECIFIKACE 

Délka nože: 40,5 cm

Délka čepele: 26 cm

Materiál: speciální nožířská nocel, uhlíková vlákna (rukojeť)

Barva: stříbrná, černá (rukojeť)

VÝHODY A NEVÝHODY

plus

Nůž na chléb má vroubkované ostří a je ideální na krájení chleba a dalších druhů pečiva.

Ostří je extrémně ostré.

Čepel nože je vyrobena ze špičkové německé nerezové oceli.

Jedinečný systém vyvážení nože podle potřeb kuchaře. 

Záštita chrání prsty. Hladký přechod mezi záštitou a rukojetí.

Ergonomická rukojeť přináší bezpečný, pohodlný a příjemný úchop pro práci bez únavy.

Nůž je vhodný i pro profesionální použití.

PRAKTICKÉ RADY

Vhodné do myčky: NE

Nůž myjte vždy pouze ve studené vodě, zajistíte tak jeho dlouhodobější ostrost.

ROZDÍL MEZI OCÍLKOU, BROUSKEM NA NOŽE A BRUSNÝM KAMENEM

Ocílku na nože použijete při pravidelné údržbě - klidně před každým použitím nože. Brousek na nože nebo brusný kámen však jen jednou za čas pro obnovení původní ostrosti nože, tedy když už je nůž opravdu tupý.

OCÍLKA NA NOŽE

Ocílka na nože slouží pro pravidelnou údržbu nožů. Pomocí ocílky na nože snadno a rychle obnovíte původní ostrost vašich nožů. Ocílku používejte k udržování ostří. Na již tupém noži není snadné ocílkou ostří vytvořit - v tomto případě zvolte brousek na nože nebo brusný kámen. Ocílka má rukojeť a brusná část může mít jemnější nebo hrubší povrch. Ocílka není praktická pro údržbu příliš velkých nožů. 

Brusná část ocílky může být vyrobena z různých materiálů - diamantová, keramická, ze speciální nožířské oceli atd. Délku brusné části volte podle délek ostří nožů, které budete ocílkou brousit. Máme pro vás ocílky s brusnou částí od 20 cm, až po 31,5 cm - speciální řeznická ocílka pro broušení velkých nožů.

Broušení nože ocílkou

broušení nože ocílkou

Ocílku držte svisle v jedné ruce a nůž ve druhé ruce (nakloněný zhruba 20 ° k povrchu ocílky). Nejlepší je mít oporu (např. stůl a ocílku podložit utěrkou, aby neklouzala), abyste udrželi stejný úhel po celé čepeli a ostření bylo přesné. Práce s ocílkou vyžaduje cvik, aby na ostří nevznikaly nežádoucí zuby. Nožem táhněte od paty ke špičce proti ostří a zopakujte totéž z druhé strany čepele (z každé strany 20 x). Snažte se držet stále stejný úhel, který svírá nůž s ocílkou a příliš netlačte.

BROUSEK NA NOŽE

Brousek na nože slouží pro obnovení původní ostrosti nože. Na rozdíl od ocílky na nože si poradí i již s tupým nožem. Brousek na nože obsahuje brusné kotouče z různých materiálů, kterými nůž protahujete. Broušení nožů pomocí brousku je tak velmi snadné a rychlé. Stačí párkrát projet ostřím nože po celé délce brusnými kotouči a máte opět nůž perfektně ostrý. Brousek stačí použít jednou za měsíc nebo v případě, že už je nůž tupý. Pro pravidelnou údržbu před krájením pak postačí ocílka na nože. 

BRUSNÝ KÁMEN

Brusný kámen na nože má povrch s určitou hrubostí. Existuje i brusný kámen dvouzrnný s jedno stranou hrubou a druhou stranou jemnou. Brusný kámen se používá na obnovu původní ostrosti nožů - jako brousek na nože. Brusný kámen se musí před použitím navlhčit a ostří nožů k němu musíte položit ve správném úhlu (zhruba 12 - 15 °).

Broušení nože brusným kamenem

broušení nože brusným kamenem

Ostří nože položte na jeden konec kamene a rovnoměrně nožem táhněte mírně doprava proti ostří. Nůž otočte a táhněte stejným způsobem ale opačným směrem. Přejeďte vždy po celé délce ostří. Dejte však pozor, abyste nezavadili ostřím o hranu brusného kamene. Táhněte nožem, jako kdybyste chtěli nožem z brousku odříznout tenký plátek. Na nůž příliš netlačte. Nejprve bruste na hrubším povrchu a pak až na jemnějším, kde ostří vyhladíte a odstraníte otřepy. 

ZRNITOST BRUSNÉHO KAMENE

Zrnitost brusného kamene volte podle použití nože. Ostří vybroušené na brusném kamenu s větší hrubostí je ideální pro krájení měkkých a vláknitých ingrediencí jako je zelenina nebo maso. Na jemnějších brusných kamenech (s menší hrubostí) získáte hladkého ostří, které je vhodné při řezání spíše tlakem než tahem např. při sekání nebo stahování kůže. Vzniklé ostří závisí na hrubosti (zrnitosti) brusného kamene a úhlu, pod kterým nůž brousíte.

Zrnitost (hrubost) brusného kamene se udává číslem, které odpovídá počtu ok síta na jeden palec (25,4 mm), kterým ještě brusivo při prosívání propadne. Tedy čím větší číslo, tím hustší síto, a tím jemnější brusivo. Mezinárodní normy FEPA ( Federace evropských výrobců brusných pomůcek) udává zrnitost viz tabulka:

 Zrnitost podle FEPA

 Slovní název

 7, 8, 10, 12

 hrubá

 14, 16, 20, 22, 24, 30

 hrubá

 36, 40, 46, 54, 60

 střední

 70, 80, 90, 100, 120

 jemná

 150, 180, 220, 240

 velmi jemná

 280, 320, 400, 500, 600

 zvlášť jemná

 800, 1000, 1200

 extra jemná

Celozrnný chléb

CELOZRNNÝ CHLÉB BEZ HNĚTENÍ

Ingredience
3 hrnky (708 ml) teplé (ne horké )vody, 1 lžíce sušeného droždí, 1 lžíce cukru, 1 lžíce rostlinného oleje (např. slunečnicový, řepkový), 1 lžíce octa, 3 hrnky (375 g) hladké pšeničné nebo hladké špaldové mouky, 2,5 až 3 hrnky (324 - 389 g) hrnky celozrnné pšeničné mouky, 1 až 1,5 lžíce soli, oříšky, semínka podle chuti

Postup
1. Ve velké míse smíchejte teplou vodu, droždí a cukr. Voda nesmí být horká, spíše tělesné teploty, aby neznehodnotila droždí. Počkejte pár minut, dokud neuvidíte, že droždí je aktivní a vytváří bubliny na povrchu, potom přidejte ocet a olej.

2. Přidávejte hrnek po hrnku hladkou mouku, mezi každým hrnkem pořádně zamíchejte těsto. Teď přidávejte celozrnnou mouku a sůl, opět postupně, důkladně míchejte mezi každým přidáním. Toto těsto bude velmi řídké, kašovité a lepivé. Přidejte semínka, ořechy nebo co máte rádi. Můžete zkusit i bylinky, sušená rajčata, česnek nebo osmaženou cibulku. 

3. Přikryjte čistou utěrkou a nechte na teplém místě kynout okolo 30 - 40 minut, dokud nezdvojnásobí svůj objem.

4. Předehřejte troubu na 185 °C. Pomocí stěrky přesuňte těsto do formy na chléb (těsto vám vyjde na 2 bochníky). Povrch ještě posypejte semínky a dejte péct přibližně na 50 minut, dokud není chléb na povrchu zlatohnědý. Že je chleba hotový, poznáte také na první pohled jednoduše tak, že se odchyluje od stěn formy a vzniká po obvodu malá skulina. Jakmile chléb vyndáte z trouby, můžete jej hladce vysunout na mřížku, kde krásně vychladne, aniž by se zapařil. Pro kontrolu, zda je chléb již upečený, zaklepejte na spodek chleba, měl by znít dutě.
Zdroj receptu a obrázku k receptu: https://kitchenette.cz/clanek/73-celozrnny-chleb-bez-hneteni

RECEPT NA DOMÁCÍ KMÍNOVÝ CHLÉB

lngredience

200 g žitné mouky (může být i celozrnná), 300 g pšeničné chlebové mouky, 200 g pšeničné hladké mouky (může být i celozrnná nebo špaldová), celý kmín (asi 15 g), 15 g čerstvého droždí, 1 lžička cukru (nebo medu, melasy, ...), 490 ml vody (můžete zkusit i pivo, syrovátku), 15 g soli

Domácí kmínový chléb

Postup
1. V míse od kuchyňského robota si rozdrobte kvasnice. Pokud nemáte robota, budete hníst těsto ručně. Přidejte cukr a vidličkou rozmíchejte do řídké kašičky. Smíchejte s vodou a metličkou dobře promíchejte.

2. Dále přisypte vše ostatní z receptu. Robot zapněte na nízkou rychlost a nechte hníst 10 minut. Pokud použijete domácí pekárnu, tak nechte hníst 30 minut a těsto poté vyjměte. 

3. Propracované a lepkavé těsto si dejte ideálně do plastové misky vymazané lžičkou oleje. Pokud nemáte nějakou s víkem, tak vložte mísu do plastového sáčku. Nechte při pokojové teplotě kynout jednu hodinu. Během této doby jednou přeložte. Dělá se to tak, že kraje těsta natáhnete a založíte do středu těsta. Dělat to muže přímo v míse kolem dokola.

4. Po hodině si malinko naolejujte linku a těsto roztáhněte na přibližný čtverec. Složte a utahováním srolujte do tvaru šišky. Ošatku si pomoučněte žitnou moukou a šišku těsta vložte spojem nahoru. Můžete těsto nechávat kynout iv cedníku, který vyložíte utěrkou a pomoučníte ji. Po vyklopení bude spoj vespod a při pečení se nebude rozmotávat. Ošatku dejte opět do sáčku a nechte kynout jednu hodinu. Přibližně po dvaceti minutách si dejte rozpálit troubu i s pečícím kamenem a plechem na vodu. Pokud budete péci na plechu, tak můžete nahřívat později. Trouba musí dosáhnout minimální teploty 250 °C .

5. Vykynutý chleba, který už kompletně vyplnil ošatku, opatrně vyklopte na sázecí lopatu. Tu si poprašte hrubou nebo kukuřičnou moukou. Chleba po ní lépe sklouzne. Pokud pečete na plechu, tak je důležité vůbec ho nevytahovat ven. Rychle se ochlazuje a chléb by vám po obvodu praskl. Připravte si cca 200 ml horké vody z konvice, žiletku a sázecí lopatu. Teď už to půjde velmi rychle. Hlavně POZOR na páru!

6. Chleba si vyklopte na lopatu, nařízněte, pokud tedy chcete a rychle ho sešoupněte na kámen či plech do trouby. Do spodního plechu na dně trouby nalijte vodu a rychle zavřete troubu. Minutku si nastavte na 15 minut. 

7. Poté stáhněte teplotu na 190 - 200 °C . Vytáhněte plech na vodu a dopečte 30 minut.

8. Chladit nechte na mřížce. Nekrájejte teplý chléb! Střídka by se vám srazila.

Z uvedených surovin připravíte bochník o váze 1200 g.

Zdroj receptu a obrázku k receptu: http://www.pazitka.cz/ostatni/domaci-kminovy-chleba-z-drozdi/

CO DÁL?

Líbí se vám tento produkt? Skvělé! Přidejte ho do košíku a pokračujte v nákupu.

Nevyhovuje vám? Zkuste se podívat na ostatní produkty značky De Buyer nebo na podobné produkty dalších značek.

Doplňkové parametry

Kategorie: Nože na chléb a pečivo
Záruka: 2 roky
Hmotnost: 0.28 kg
Barva: Černá
Materiál: Nerezová ocel
Rozměr: 26 cm
Délka čepele: 26 cm
Počet kusů: 1 ks
Typ produktu: Nůž na pečivo
Série: De Buyer Fiber Carbon
K překladu: CZ AUTO
Margin: D
Výrobce: de Buyer
Margin-category: B

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: